Friday, July 3, 2015

Nazneen - 4 bulan

Assalamualaikum...

As the time flies, every update belongs more to my second child which is my first daughter. Its unfair if i just update my first child's progress. At least, adalah sedikit kenangan untuk dikenang.

By the way, untuk bulan yang ke-4 ni, berat Nazneen dah mencapai 8kg tepat. Sangat besar dan bulat. Tinggi pun dalam 60+cm. So far, dia ok sahaja cuma kesian sikitlah sebab setiap orang yang dukung dia, dapat dukung kejap je. Bukan apa nak, awak besar sangat.

NQN Baby
  1. Masih berbedung masa tidur. Entah bila akan hilang bedungnya.
  2. Dah belajar ngiring sedikit2.. meniarap belum pandai sebab fizikalnya yang chubby
  3. Dah boleh tersenyum dan respon pada bunyi. Kalau aku goyangkan mainan dia ke kiri kanan, kepalanya otomatik bergerak serentak dengan mainannya.
  4. So far xde masalah untuk letak di carseat dan stroller. Harap sampai besar dia tau tempatnya adalah di situ jika keluar berjalan-jalan.
  5. Rambut dah tumbuh sikit-sikit. Yang tumbuh sejemput-jemput tu terus memanjang.
  6. Baju dah tak muat. Huhu.. Aku sangat sayang baju baby. Even danish dh besar pun, baju baby dia masih aku simpan sebab ada sentimental value. Kalau aku buang pun yang betul2 koyak atau kotor.
So, hujung bulan ni akan ada check up untuk 5 bulan walaupun awal seminggu dari tarikh dia nak masuk 5 bulan. Nak tengok berat beliau dah berapa. Hihi. Excited tengok anak besar sebab dia memang besar.

Kadang-kadang aku pelik, kawan-kawan aku yang lebih besar dari aku bila bersalin, anaknya kecik je. Tak sampai 3kg pun. Tapi bila tiba part aku, besar semacam. Takpelah. Aku redha. Allah knows and He is the best planner.

Till then tata..

Selamat Berpuasa !!

No comments: