Tuesday, November 5, 2013

Two Accidents in A day !

Assalamualaikum...

Last 3rd November 2013 we went to Malacca.

My Family and I attended kenduri khawin keluarga sebelah arwah ayah dengan dua kereta. So, lepas makan2 dekat kenduri khawin tu we decided to go to Bandaraya Melaka. Ikutkan dah banyak kali aku datang sini dari kecil sampai la ke besar panjang. Tak pernah boring pun. Orang yang baru datang sekali then terus boring adalah orang yang sangat kesian or so pathetic.

Oklah, aku bukan nak cerita pasal jalan-jalan Melaka ni. Cuma there were two incident happened to us in one day.

After Zuhur.

Kereta yang kitorang naik kena langgar dengan bas. Masa ni memang bas admit salah dia. Lepas bincang2 settle kat situ je sebab kemek sikit je. Even kemek sikit tapi melayang jugak duit nak repair.

Kesan rempuhan
Bas yang melanggar kereta ibu

Settle di luar

Yang paling pening adalah ibu aku sebab kereta dia. Oh! Seriusly, masa aku tengok bus berlanggar benda tu terkesan dekat aku sebab aku duduk sebelah kanan and rasa berlanggar even x kena dekat pintu.

...........................
Lebuhraya Utara-Selatan

Dalam jam 6.30 petang kitorang dah on the way nak balik. Hujan renyai2. Betul2 depan RnR Machap dalam keadaan hujan renyai2, kat depan sana rasanya accident so memang kereta dah slow. Tiba2 dengar dari belakang bunyi brake panjang dan terus 'dummmmm!!!' langgar kereta kitorang ni lagi. Once kereta belakang dah rempuh kereta ibu, kereta tu pun balas ke kanan dan melanggar lagi satu kereta menyebabkan kereta yang dilanggar berpusing.

Terus jem. Aku blur. Kebetulan ada konvoi motor masa tu dia tolong kawal lalulintas and suruh kitorang ke tepi. Bila dah ke tepi, dalam seminit dua lepas tu bas yang langgar kitorang pun pass by. Mesti driver bus tu fikir 'Eh, dia lagi. Mesti bawa laju sangat'.

Whatever. Yang penting selamat. Danish tidur nyenyak masa tu and tak sedar langsung lepas berlanggar. Aku duduk dekat tempat yang sama dengan pelanggaran pertama.

Yang kemek makin kemek. Tempat yang sama dengan perlanggaran pertama
Kereta yang melanggar kereta ibu dan kereta lagi satu

Kereta kedua yang dilanggar dan berpusing melintang jalan

Nasib baik tak melibatkan nyawa. Settle semua jam 10 malam dan sampai rumah dalam jam 1 pagi. Dalam perjalanan pulang, tidur aku tak lena asik celik2 je and terkejut2. Maybe trauma.

Hope this won't happen again. Masa accident ni, kebetulan sepupu kepada sepupu aku hantar mesej kat Whatsapp lebih kurang bunyi macam ni lah "Jangan lalu lebuhraya menghala ke Air Hitam sebab ada accident dan jem teruk lebih kurang 5km".

Aku pun balas "Kitorang la yang accident.." T____T

Till then, tata...

No comments: