Saturday, June 1, 2013

Hari Guru 2013

Assalamualaikum..

Wah, dah nak sebulan baru nak tulis. By the way just wanna keep this memoir in my online diary..


Oh Guru! Kau bagai lilin membakar diri. Sesuai x digunakan untuk guru. Rasanya semua orang x kira kerja apa layak guna pepatah ini. I like this 'pepatah' sebab memang hari2 aku terbakar mengajar budak2. Dengan yang itu perangai lain, yang ini perangai lain.

Hari2 aku dengar budak mengadu itu ini. Adei, ingat ni sekolah rendah ke nak ngadu. And bila budak mengadu itu ini, jawapan aku senang je 'BUKAN MASALAH SAYA!'. Amekaw. Terdiam. Untuk makluman, aku bukan kejam dengan budak. Hikhik. Dorang tau aku macam mana.


Baiklah, x mahu lah cerita pasal budak2. Memang x kan habis punya sebab aku ada 33 tahun lagi masa untuk mengajar. Ko bayangkan sepanjang 33 tahun aku asyik dok cerita pasal budak. Boleh jadi ensiklopedia blog aku.

Tengok gambar kat atas tu. Cantikkan. Tema Hari Guru sekolah aku tahun ni adalah Tema Arab. So pentas pun macam arab lah. Ya Habibi Ya Maulana! Memang bergaya sakan cikgu2 ni. Ini sambutan ketiga setelah 4 tahun jadi guru. Kenapa tiga? Sebab tahun lepas aku bersalin, maka tiada sambutan hari guru untuk aku.


Orait, semua pakai purdah. Aku tak pakai sebab aku arab moden. Haha! Dressing dorang bukan main lagi, siap aksesori bagai. Tapi sayangnya, mereka bertiga tak menang pun dalam kategori Best Dress. Padahal dorang paling vouge. Kitorang cikgu2 xtau siapa yang terlibat dalam undi-mengundi untuk Best Dress ni.

Mama Didi


Ini salah satu yang aku dapat. Bukan dari pelajar tapi dari kelab guru. Hm, dorang suruh letak nama glamour yang lain dari yang lain. Aku letaklah Mama Didi. Rupanya aku sorang yang memang letak lain dari yang lain. Sampai cikgu2 pelik, siapa Mama Didi? Heh!

Ni antara acara untuk guru

Tahun ni punya permainan hari guru x macam tahun2 lepas yang ala kebudak2an sikit tapi fun. Tahun ni nampak matang sikit dia punya acara. Memang seronok.

By the way, apa agenda aku tahun ni? I'm as a teacher untuk pelajar form3 of course lah want to make sure keputusan Sains tahun ini lebih baik dari tahun lepas. Lagipun tahun ni last PMR. Zaman Danish PMR dah xde. So, apa salahnya mencipta sejarah.

Sekian. Till then, tata..

*aku x nak cerita persembahan pelajar masa hari guru sebab aku rasa x best dan x menarik. He~*

No comments: