Saturday, March 30, 2013

One year old baby

Assalamualaikum...

Yesterday was 1st Danish's birthday. But we celebrated it today sekali dengan birthday aku.

Ok, tiba2 je melompat terus 1 year old baby. Tak sempat nak buat entry 11 bulan akibat kemalasan. Baiklah, aku mengaku memang malas nak buat.

Sedikit about 11 month old baby:
  • expert berjalan
  • pandai macthing2kan barang like pen dengan penutupnya, plug dengan suis dll.
  • makin lasak
  • makin susah pakai baju
  • minat kepada air tak pernah hilang. Kalau mandi suara dia je dengar. Tak payah panggil ajak mandi dia datang sendiri serah diri.

Orait, now about 1 year old baby:
  1. Belum pandai bercakap. Kata orang kalau kaki cepat, mulut lambat.
  2. Kuat menangis kalau aku nak gerak. Asik nak berkepit je. Penat sebab bukannya ringan lagi.
  3. 8.75kg...
  4. Rambut halus dah nampak panjang cuma kalau dari jauh masih nampak botak
  5. Ada 6 batang gigi.
  6. Masih menyusu secara exclusive
  7. Susah sikit nak makan

Ini gambar birthday boy di pagi hari

Mandi air perigi.. Sukannya bukan main

Gambar dengan Papa at Mak Long Aina's Solemnization

Bila dapat kaki, beginilah. Tak boleh duduk diam
Berjalan secara berhemah

Jimat kos, sambut birthday sama dengan Mama

Anak Mama... Danish 29032012, Mama 30031986
 Semoga jadi anak yang baik dan menyenangkan seperti sekarang ini.

Till then, tata...

No comments: