Wednesday, October 3, 2012

Turned to 6 months

Assalamualaikum..

Its already 4 days Danish turned to 6 months. And pada umur begini beratnya adalah 7.7kg. Alhamdulillah. Naik hampir 1kg. Masa bulan lepas naik 400g je maybe sebab aku puasa and susu kurang. Eh.. Tak boleh cakap susu kurang. Bahaya.

And at this age Danish maaaaakin active. Ya Allah, memang aktif sangat2. Aku makin kurus (yeke??) and papanya makin besar. Haha! Mengapa begitu. Aku pun tak tahu.

Sejak pandai meniarap ni movemnet dia sangat cepat. Within one week dia dah boleh pusingkan badan and then menyusur ke depan. Kata orang kalau ke depan means merangkak dulu, kalau dia mengundur ke belakang means duduk dulu. Entahlah. Danish ni kalau tengah baring dia boleh angkat kepala dia sampai ke tahap dia boleh duduk tapi senget sikitlah. Pape pun, happy tengok anak membesar depan mata.

Syok sendiri main dengan meja
Bila dengar bunyi kamera terus kejar nak ambil kamera
Bila penat main tidur.. siap senyum2 masa tidur

Ini kalau dah menyusur memang kena kawal, asik nak ke meja je

terpaksa tarik toto jauh dari meja tapi masih nak ke meja

Bila mama and papa penat maka masuklah ke dalam walker

Masuk dalam walker pun masih suka and kalau boleh semua dia nak capai
Gaya superman ni dia buat bila nak suruh orang dukung. Kadang2 tengok kipas gerak kiri kanan pun dia buat gaya macam tu. Danish.. kipas x boleh dukung awak tau

Muka ngantuk minta simpati


Betul kata orang.. kawin cepat sebab best ada anak. Haish! Kalau aku tau aku kawin awal2. Haha!

By the way, aku dah 4 hari juga bagi Danish makan puri nasi + ikan bilis. Ni aku dah blend lumat2. Then lagi 2 hari puri nasi + sawi. But i think this is not suitable for him sebab dah 2 hari dia Poo Poo malam. So, kena tukar menu.

Till then. tata...

No comments: