Sunday, October 7, 2012

Berhujung Minggu di Starhill

Assalamualaikum...

Hujung minggu ni uols pergi mana? Aku tak pergi mana pun sebab semalam hantar my mom and atok yang akan menunaikan haji.

By the way, last Sunday tempat kerja aku ada buat Family Day kat Starhill ni. Maka, aku ambil peluang sertai sebab kalau nak bersuka-suka macam ni di hujung minggu xdenya. Duduk rumah je. Sesekali kalau ada aktiviti macam ni mestilah seronok. Takdelah tengok orang lain jalan mana2 aku jeles. Haha! Bilalah nak dapat jenjalan bersuka-suki kan??

Dimulakan dengan gambar aku dengan anak. Haruslah gambar aku yang banyak kat sini sebab suami aku yang ambilkan. Kerja aku? Layan anak.

Masa baru2 sampai.

Ambil kesempatan jalan2 dan bergambar dulu
Danish steady je dalam stroller
Ambik gambar sikit2 je masa ni sebab suami aku cakap jangan jalan jauh2. Yelaaa... Balik semula tempat berkumpul.

Danish ni kalau dia senyum meleret2 and ketawa keluarkan suara maksudnya dia nak tidur. My son pandai behave dekat public. 1x je aku bawa dia menangis. Selain tu nak dengar dia menangis x pernah. Dekat sini pun sama, dia senyum2 gelak2 dengan budak kecik atas dia setahun. Dia ingat Kak Tina kot tu yang gembira senyum.

Hai semua..
Baby, baby.. kata Yaya.. Danish dah start senyum2
Ha.. amik, dah ketawa ngehkeh2 tengok Yaya. Suka
Masih senyum2 lagi..
Kan aku dah cakap, kalau ketawa and senyum semcam je dia nak tidur. See, dah lena pun.
Acara di air
While baby sleeping, aku pun amik kesempatan ambil gambar depa main sukaneka apa. Best tu dapat main air.

My second bos

Tengok laki aku, comelkan? Hewhew..Orang tolak dia
Ni dia kena tolak orang lepas tu terbalik.

Ni main apa pun aku x paham

Ok, bila game dah habis baby D dan dan bangun. So, alang2 meh lah main air. Gantikan dia baju and jom main air. Kalau kat rumah bila mandi memang dia suka and tersenyum2. Tangan tu asyik nak tepuk2 air je. Memang banjir lah kalau dia mandi.

But unfortunately aku tak nampak dia happy main air kat sini. Maybe sejuk and banyak sangat air. Danish x meronta or lompat2 pun cuma dia blur. Berkerut2 tengok air. Dah rendamkan dalam air pun muka masih xde perasaan. Maybe mamai lagi baru bangun tidur aku dah bawa masuk air.

Jejak pertama di air

Look at Papa Danish. Smile.. tapi dia x senyum pun
Meh main2 air. Buat macam mandi kat rumah. Keceplus, keceplus (bunyi air kalau Danish tepuk2 air)

Nehi Mama, nehi.. X mau main air

Alamak, dalamnya air. Ambo tok se Mama..
Dan bila Danish x gembira main air, maka aku pun angkat naik. Tak sampai 10 minit pun dalam air. Aish.. Xpe..Next time kita pergi lagi kalau berkesempatan.

Danish berkata dalam hati "Legaaaa rasanya dah habis.."

After changing cloth kitorang pun bergambar lagi. Aku bawa baju Danish 3 pasang and cukup2 masa tu.

Danish with Papa

Ok, naik kereta.. vroom, vroom
Belakang tu tempat mandi kanak2. If aku tahu aku masukkan Danish kat situ

Mama and Danish. Si kecik ni suka hisap jari. Normal ke?

Gambar ala-ala hindustan..

Last sekali bergambar dengan collague
Till then tata..

*Entry paling gigih untuk tahun ni sebab dapat masukkan gambar dengan banyak tanpa gabungkan gambar.. Daaa.*

No comments: