Thursday, May 24, 2012

Respond Entry Susu Ibu - Petua Susu Badan Banyak

Terima kasih kepada kawanku yang banyak bagi nasihat selepas dia baca entry Susu Ibu. Banyak yang dia nasihatkan and cadangkan. Harap-harap dapat jadi semangat untuk aku dan juga mummies di luar sana yang mungkin mengalami masalah yang sama. Nasihat kawan ini aku dapat dari Facebook. =)

Click untuk pembesaran

Antara nasihat dia ialah:

  • Masa pregnant memang banyak minum susu soya & makan buah-buah. So,susu boleh banyak & kulit anak pun bersih & putih
  • Banyak minum susu@susu soya
  • Kena urut selalu kat keliling breast sebab rangsangan tu boleh bantu hasilkan susu. Kat kepala kena selalu pikir nak banyak susu sebab mind set kita 2 membantu juga
  • Jangan diet2 buat masa ni. Makan je banyak2 sebab kalau makan sikit susu pun sikit. Jangan takut gemuk. Selagi anak breast feeding badan kita still maintain.

Semoga berguna untuk diri saya and mummies out there.

Till then, tata...

No comments: