Monday, April 11, 2011

[Gambar] Khas untuk penggemar teh

Saya ingin share beberapa [banyak] keping gambar yang saya dapat di email mengenai tea bag. Terdapat banyak cara yang dibuat bagi memudahkan peminum. Kalau di Malaysia, tea bag ini disertakan dengan kertas leper dan sedikit keras dan diletakkan di tepi cawan. Kalau kacau air je, akan masuklah kertas tersebut dalam cawan.

Ok, ini cara paling mudah. Ada penyangkuk.


Ini sangat comel. Dah macam submarine. Cute je.

Ini biasa sahaja, ada hanger baju

Camne yang ini? Very real. Sangat kreatif



Berselera ke nak minum ada orang-orang ni? Kalau saya boleh lagi. Tak bolehnya bila seperti di bawah ini.


Malas nak tulis lagi, layan je gambar. A picture tells thousand words right?







Harap kat Malaysia adalah uncang teh macam ini.

Till then, tata...

10 comments:

- zuriey - said...

comelnya teh2 tu

Mohamadazhan hjDesa said...

tgk pun rasa macam sedap ja eh tu.hehe

Lia3003 said...

Zuriey: mmg comel

Mohdazhan: Teh rasanya sama sahaja.. hehe

Aujinz said...

Ahaaaa.. comel jerp.. kat Malaysia takde lah plop..

p/s:
teh rasanya tak sama cikgu Lia..

saya pernah pegi ke House Of Tea di Beijing, setiap jenis teh rasanya lain lain..

Even Boh ngan Lipton pon rasa dia berbeza.. ngeee

peminat teh..

princess ain ♥ said...

uihhh..sygnye nk bancuh teh tu..comel sgt..hehe

Payche said...

Nice~

hahahahah~

berfikir luar dari kotak~

taniameow said...

cute!

dh habis mnum, PERLU simpan balik tea bag tu! haha :p

si cebbie cholet said...

ah..cc nak beli sbb comel jerk....


bole tak gtu?keh keh keh

Lia3003 said...

aujinz; a'ah, mmg comel

Ain: simpan je x payah bancuh

Payche: a'ah betul tu

Taniameow: takut x sama macam b4 bancuh teh

CC: ada kat malaysia ke

taniameow said...

arhm, klu camtu, beli n simpan je.
muehehe :p