Friday, March 18, 2011

Kiamat pada 12/12/2012

Saya terasa mahu membuat entry mengenai perkara ini selepas membaca blog seorang blogger di sini mengenai kiamat pada tahun 2012.

Pada saya, siapa kita nak menentukan kiamat akan berlaku pada tarik tersebut dan jika lihat kalendar pada 12/12/12, hari tersebut jatuh pada hari Rabu. Di dalam al-quran menyatakan bahawa kiamat akan berlaku pada hari Jumaat.

Cuma apa yang ingin saya kongsikan di sini, terdapat satu laman web yang sangat kelakar dan tak masuk akal serta orang yang bodoh tongong je yang terfikir untuk membuatnya. Korang bolehlah click sini.


Satu journey atau lebih afdhal dipanggil sebagai pelarian dari bumi ke dunia baru. Walaweh! Sangat hebat. Kalau korang nak menyertainya, bolehlah ke laman web tersebut. Tempat terhad. 100% money back guarantee..

Part tak boleh tahan, siap ada pakej.

FIRST CLASS PACKAGE
This package has everything you need to safely complete your journey to the New World.

  • One way ticket (for 1 individual) aboard the USS Ark 2012 Escape Ship to the new world

  • Includes one single sleep pod

  • Intergalactic Passport ID Card to seamlessly make it through any wormhole checkpoint or space customs

SUPERLUMINAL PACKAGE
Travel with style. This package has everything you need to safely complete your journey to the New World plus some extra bonuses.

  • One way ticket (for 1 individual) aboard the USS Ark 2012 Escape Ship to the new world

  • Includes one luxury suite sleep pod with flat screen TV, starlight window, & mini bar

  • Intergalactic Passport ID Card to seamlessly make it through any wormhole checkpoint or space customs

  • 2012 Guide Book with important facts you will need to know

  • Superluminal Travel Card - Gain VIP access to exclusive areas of the USS Ark 2012 including the Officers Lounge, 360 degree Stargazing Deck, and Zero Gravity Room

Kenapalah ada lagi manusia yang mongej berfikiran sedemikian rupa. Dia lupa bahawa kiamat ni menghancur semua sekali apa yang ALLAH telah ciptakan. Bukan bumi sahaja hancur, malah semua sekali di alam semesta, di alam ghaib.

Jadi, kepada umat Islam janganlah sama-sama mahu terlibat dengan perkara merepek ini. Kiamat adalah ghaib dan hanya Allah sahaja yang tau bila harinya, masanya dan waktunya.

Sekian..

Till then, tata...

p/s: muhasabah diri..