Monday, December 20, 2010

Pengapit tersepit

Saja kepochi sikit dengan word 'tersepit' di atas.

Straight to the point, uols pernah dengar tak orang cakap-cakap mengenai pengapit bagi pengantin? Apa yang uols dengar?

~ gambar hiasan ~

Di sini just nak share apa pandangan orang tentang pengapit pengantin. Ada yang cakap

Siapa jadi pengapit, lama lagi lah khawin. Habislaha korang..

Haha, macam kena badi pulak kan? Then, ada lagi yang saya dengar iaitu

Jadi pengapit ni selalunya tak lama lepas tu naik pelamin. Kira macam amik berkat lah dari pengantin. Tak pun kena tempias pengantin.

Apa pendapat kamu mengenai perkara ini. Whatever it is.. Jodoh di tangan Allah. Kita hanya mampu merancang dan Allah yang menentukan.

~ contoh pandangan orang~

Pendapat anda amat dialu-alukan. Kongsikan pendapat anda di sini.

Till then, tata...

6 comments:

HairiAks said...

Hahaha.. Kawan Prince yang prnah jd pngapit kwn2 dia org.. kbanyakan dah kawin.. dah ada 2-3 anak lagi.. ha3... So, sape yang rasa nk kawin cepat, jadilah pengapit.. lol...

ahsfantasy24 said...

hehe..
cik pengapit,
smoga cpat2 dikapit okay..

^^,

eQuRlz said...

hehehe..jodoh di tgn tuhan.. my bf da umo 30 thn n pnh jd pngapit utk sorg adik die yg da kawin..n sorg adik lg yg bakal brkahwin jgk xlma lg..tp die xkawin2 lg..so..kmi la plak mnyusul pas ni..doa2 kan la.. :)

Nordin said...

ada yg cakap, kdg2 pengapit tu pun bleh jd ada jodoh jgk klu pengapit bkn dr ahli kluarga pengantin. hehe

Lia3003 said...

hairiAks: yeke, dah sampi jodoh tu

ashfantasy: hehe

equrlz: hm, kena jadi pengapit banyak kali kot baru sampai jodoh, hehe

Nordin: maksudnya, pengapit lelaki dan perempuan yang bukan dari keluarga ke?

Abi said...

.... kepada sesiapa perempuan yang bakal mendapat gelaran Andarxx atau lelaki bujang yang semakin melapok cepat-cepatlah jadi pengapit pelamin supaya dapat badi pengantin.cepatlaaah naik pelamin.