Thursday, December 23, 2010

Keputusan PMR meningkat

First of all, congratulations to all PMR candidates who got flying kick colours. Bila tengok budak-budak dapat result cemerlang, saya rasa macam rugi. Dalam otak fikir 'kenapalah aku tak belajar betul-betul dulu'. But, past is past. Hidup mesti terus.

Straight to the point, saya merupakan cek-mek-gu-mu di sekolah Ti-Aim-A. Ajar subjek Sains form 3. Tahun pertama mengajar. Dua kelas je, tapi tekanan juga.

Subjek Sains merupakan subjek favourite untuk gagal. Ya, semua manusia membenci Sains. But, nak buat macam mana. Kau nak exam, nak taknak kau kena belajar. Eh, tetiba. Haha. So, bila kami pergi sekolah untuk mengetahui result, rasa macam nak pengsan. Belum dengar result lagi.

Bukan apa, takut.. dulu pernah saya ajar dan 100% gagal. Apakah? Kami target this year dapat 93% lulus sebab tahun 2009 peratus lulus adalah 90%. And, bila keputusan di tangan GPK 1.. akhirnya apa yang kami dapat adalah melebihi target. 94% lulus Sains dan 79 orang dapat A melebihi subjek Sejarah iaitu 6 orang.

Serius, kami tak target banyak macam tu. Tapi dah rezeki. Alhamdulillah. Tahun depan, kompom kena target 97% lulus. Oh, makin melidilah cikgu-cikgu Ti-Aim-A. Nampak macam senang nak capai target, tapi penat+letih+tekanan Allah sahaja yang tahu. Siapa nak rasa letih dialu2kan untuk mengajar di sini. (^-^)v

Overall, our school dapat anugerah lonjakan saujana kerana dari 9 orang dapat straight A terus melonjak ke 30 orang. Seram mak!

Sesiapa yang pernah tengok video buang tebiat students saya di sini, dorang pun tak kurang hebatnya. Kalau tak salah, dedua penyanyi tu both 7A. Yang paling confirm 7A penyanyi ala-ala hip hop tu. The rest atas 4A. Kira not bad juga lah. Dan, 1 of my student dari kelas 'jauh', even just got 2A's but salah satu adalah Sains. Makan nasihat juga budak tu. HoHo. Tetiba ter'riak'.

Teringat yang dekat SLISS.. Mesti cemerlang. I heard that, SLISS got 49 students straight A's. Sumber dari BernamaZakwan. Hope some of my students are listed.

~With gegirlsss~

Ok ok, tak dapat semua A.. Mathematics korang A pun boleh lah. Ye nak?

~With Boboooyyot~

Actually, panjang nak tulis tapi tak pe. Tulis next episod yang tak-tahu-entah-bila-nak-publish

Till then, tata...

7 comments:

Mohamadazhan hjDesa said...

tahniah2.hehe.SPM ada lgi tu

Lia3003 said...

tu lagi seram

hans said...

alhamdulillah
prestasi setiap tahun meningkat

P/S : Kenapa Kau Pakai Baju Warna Merah Nih? Kau Tak Takut Dengan Si Connie Ker?

ANATI SOKI said...

tahniah for the flying colours result.. keep up the good work for SPM!!! hehehe gambate!!

nza said...

tahniah pd semua yg cemerlang...perjlnan masih jauh lg tu....

ahsfantasy24 said...

hehehee..
tahniah tuk yg brjaya,

ase nyesal xwtyg terbaik dlu2 kn?
huhu~

Lia3003 said...

to all, thanks