Friday, December 24, 2010

Kadang-kadang benda tak gempak mana pun, tapi buat cerita macam gempak gila..

Kadang-kadang nak tergelak tengok newspaper yang nak melakukan dia punya paper. Buat cerita bagai nak rak. Saya tau, benda ni patut dibuat untuk menarik perhatian pembaca. Tapi, kadang-kadang, cerita takdelah gempak mana pun tapi tajuk macam tak boleh bla. (-,-")

Contoh macam di bawah ini pasal Paris Hilton. Ingatkan kenapa kena keluar dari pesawat. Dia buat serangan seksual ke? Tak pun tergedik-gedik sampai penumpang naik menyampah dan kena halau keluar. Apa punya jauh fikiran saya ni. Tak pun maybe dia ni memang bermasalah.

~Dari sini~

Tup tup bila baca, bukan dia seorang sahaja yang kena keluar tapi semua penumpang lain. Mungkin sebab dia selebriti, maka nama dia digunakan sebagai tajuk besar. Cuba letak nama Cik Bibah kompom lah kurang menarik perhatian.

Dan paper yang hari-hari keluar cerita gempak mestilah paper dot dot dot. Ah, judge sendiri paper mana. Tajuk muka depan gah bagaiii... Bila baca isi, takdelah segah mana pun. But, itu lah sebenarnya cara untuk meraih pembaca. Macam nak meraih undi, macam-macam cara yang dibuat.

Bak kata cik pepatah : Lain orang, lain cara...

Till then, tata...

11 comments:

Fahim 'n Alin said...

setuju!

cth hanis zalikha bercinta dengan fahim


rupanya dalam lakonan. benganagnangnang betul

Elia Si Jejariruncing said...

huhuhu... lebih kurang dengan tulis blog gk la. tajuk kena gempak. mcm my entry ni http://jejariruncing.blogspot.com/2010/12/omg-hanis-zalikha-suka-my-incik-apex.html

traffic tinggi tu..huhu

Aujinz said...

alaaa.. samelah macam kite letak tajuk entri..
orang tengok wow..

tapi bila baca.. ciss.. tak sampai pun satu perenggan..

rasa nak sekeh jer kepala lutut sendiri..wakakakka

diana said...

cemana nak buat tajuk gempak gitu ye..
tak reti..
tajuk biasa2 boleh la..

Lia3003 said...

fahim: tak habis2 hanis zalikha.. adeii

elia: hm, memang most wanted

aujinz: ur n3 owez gempaq

diana: saya pun sama x reti

ANATI SOKI said...

kehkehkeh.. publisiti murahan.. muahahahaha

Lia3003 said...

but untuk blog, x murah.. mahal tu..

Dunia-Uniks said...

SETUJU...!!

Dunia-Uniks said...

setuju... :D

nza said...

salam....
mcm2 cr nk raih untung....

Lia3003 said...

dunia uniks: =)

nza: memang pun.. =)