Wednesday, November 10, 2010

Jamuan Akhir..

Assalamualaikum...

Erm, where to start? Hm.. Nothing interesting to share but just wanna keep the momento here.. Actually i'm not in the mood of blogging. Ok, lupakan!

Sekarang ni dah hampir ke penghujung tahun. Tak sangka, dah setahun aku berkhidmat di sekolah tersebut. Wah! Sangat tak percaya dapat tahan cz at the beginning aku mengalami kejutan budaya yang agak dahsyat sampai bengkak-bengkak mata. Hoho~ 2 hari bermandikan ayaq mato.. Why? Adalah... malu nak cerita.

So, macam biasa.. akhir tahun ni macam2 event yang dibuat di samping kena buat kerja yang alahaiiiii... Korang dah siap plan strategik?? Tetiba tanya soalan pelik kan. But what I know semua badan kerajaan atau swasta mesti buat benda tu untuk rujukan tahun hadapan..


Back to the point.. Last week kitorang ada LDP. Yang bestnya, buat LDP kat hotel. Duit Kebiru banyak sangat, so berkemampuan buat di situ. Aku tau, ada nada riak di sini. (-,-"). Malas nak cakap sal LDP, best memang best, but if aku tulis isi, penerangan semua bagai.. mesti bosan. Ya, aku sangat memahami perkara tersebut.

Cupcake ni my Chinesse friend yang buat and kitorang berani makan kerana she and her husband both are vegetarian.. yakin! Sambil mendengar ceramah sambil mentakedarah.


After LDP, teruskan ke acara selanjutnya iaitu makan iaitu Jamuan Hi-Tea. Hm, apa yang syoknya di sini ialah makan. Aku tau aku kuat makan. Maka, bila kitorang dah boleh makan, akulah makhluk terawal sampai kat tempat hidangan. Sekian.


Tengok gambar kat atas sebelah kanan.. Kakak baju purple tu memang sangat selamba. Kalau pasal bergambar memang over. Baru pas beranak. But suka kawan dengan dia cz bahasa dia best.. Tapi kalau aku cikgu BM, dah lama aku fail kan beliau.


And di atas ini sebahagian dari kami. Yang pegang garpu bersama si tudung pink merupakan orang paling selamba di sekolah. Tudung pink pengerusi Kebiru. Aku? SU yang blurr. Next year nak cadangkan new teachers jadi SU. Tak mo dah [gaya tulis macam buat kerja banyak sangat je..].

But apa yang aku adore di sini, kitorang sangat close and every activity semua involved. No bias, no racist, no no no.. Sometimes I feel I'm proud to be here.

Till then, tata...

12 comments:

Aujinz said...

Waalaikumussalam..
wow..meriahnye makanannnnn..

nom nom nom..

HairiAks said...

Kalau saya cikgu BM.. saya x kan fail kan akak tu.. saya bg dia A. sbb, dia best,..hik3...

Uruchimaru @ kf said...

acara mkn paling besh kan yana!

Arief Arf said...

yang penting happy!
oh sedapnye makanan!
X)

Sofia Karim said...

kak lia.. bestnye dah setahun ye mengajar..tahniah2.. saya baru nk tggu penempatan ni.. xtau la mana dapat.. huhuhu...

Lia3003 said...

Aujins: nom nom nom.. mm, dapnye..

HairiAKS: ha2, good idea U

Kf: ye, sangat best kerana saya mmg kuat makan

Arief: sedap sedap

Sofia: wah, akk doakan dapat posting tmpt best2... good luck eyh!

Seri said...

tang makanan tu memang menarik

semua nampak sedap

Lia3003 said...

Seri: hm ,betol3

Fahim 'n Alin said...

sedap mknn, ag2 cuppies 2

Lia3003 said...

fahim alin: hm sedap2.. nom nom nom

ahsfantasy24 said...

i love cpcake..!
:D

Lia3003 said...

me too, suka cupcake