Saturday, October 16, 2010

Bonus tidak sama dengan Bajet 2011.. Best + Tak best

Best:
  1. Penilaian PTK dimansuhkan. Bila semalam dimansuhkan, ada cikgu terus telefon and asked me should him take PTK tomorrow (today). Hm, macam aku yang tau pulak selok-belok PTK, padahal aku yang bertanggungjawab untuk menguruskan sahaja. By the way, yang leganya ialah aku. Aku tak payah amik PTK.
  2. Cuti bersalin boleh di bawah 90 hari. Yea! Nanti aku nak cuti genap2 90 hari. [tak salah berangan kan?]

Tak best:
  1. RM500 je? Hm.. whatever it is.. Alhamdulillah. Dapat bulan12 nanti
  2. Datok Seri Najib lupa nak cakap, kitorang yang kursus or mesyuarat kat luar bawah kementerian kitorang suppose boleh kelim perjalanan! (T_____T)

p/s: This month, next month: memerlukan baaaaanyak wang sara hidup. My roadtax mati. Oh duit! Please come to me

Till then, tata...

6 comments:

black_mel said...

xpe...banyak cukai2 dh mansuh..so leh g shopping2...

Lia3003 said...

ala, cukai apa yang kena mansuh..huhu

Uruchimaru @ kf said...

em betul tu cukai n tol x naek sampai 2015..hrp maklum..=)

Lia3003 said...

oh, yeke.. yang dengat sal tol tak naik je..hihi

aman_arab said...

Eh..kat tempat hang kursus or meeting xbleh claim TnT tu ka?...aku dok keluar meeting takat ni boleh ja claim..

Lia3003 said...

aman_arab: yeke, saya ni x boleh.. geram kan??