Saturday, September 4, 2010

Sesiapa nak duit raya, sila angkat kaki...

Maksudnya... angkat kaki pergi ke rumah saya! (^_~)v

This year is my first year celebrating Eid Mubarak as a manusia yang telah bekerja, yang telah bergaji dan juga yang telah pegang duit sendiri. Tapi, serius... even dah kerja, makin susah aku nak bajet nak beli apa. Rasa seperti aku mengalami penyakit kecelaruan giler shopping.

Dulu, before kerja bukan main aku menghabiskan duit ibu ayah untuk beli itu ini. Bila dah kerja baru aku tau susah senang macam mana. Insaf! Baru tau susah senang cari duit, bila nak beli yang itu ini fikir banyak kali.

But, orang yang sudah bekerja ni rugi.. Kenapa? Sebab dah tak dapat duit raya. Huwaa! Tahun lepas umur aku 12 23 tahun, tapi masih dapat dapat duit raya. Betapa tak malunya saya masa tu. Masa orang nak bagi duit raya, malu-malu siput, tolak-tolak cakap "takpelah, I dah besar". Tapi dalam hati MasyaAllah! Memberontak suruh ambil gak. He3~

And, this year.. dah kena bagi duit pada mereka, mereka dan juga mereka! Anak buah takde, jadi saya 'tumpahkanlah' duit raya ni pada sepupu sepapan sepapat. Dorang ni ada la dalam 30 orang. Wohhooo.. Teruja nak bagi they all duit raya. Dan hari ini, aku dah siap masukkan dalam sampul. Ya! Minah ini sangat excited!

~tadaa.. ini untuk sepupu ku yang tersayang~
~kira-kira masih tak cukup sebab sampul x cukup~

Tak payahlah uols nak tau I bagi bape hengget. So, bagi sesiapa yang belum kerja, meh lah datang umah aku. Selain dapat bergosip, dapat juga duit raya. (-,-).

Ubah topik jap, tengok kat atas. Cantik tak nombor tu. Yang ini aku simpan, masih baru dan juga masih ada bau duit lagi [dah nama duit]. Kalau uols tukar duit dekat bank, tengok-tengoklah mana tau ada no siri ABC***3003. Diulang ye.. 3003. Kalau ada, exchange lah dengan saya. Boleh? Boleh? Boleh laaa...

Sekian, untuk hari ini.... Selamat berbuka!

12 comments:

Uruchimaru @ kf said...

oh sungguh obses dgn no.3003 erkk!
xper nnti klu ade kite sms iye cik yana!

Uruchimaru @ kf said...

tag anda akn dibuat nnti jgn risau..
ape yg sdah dijanji akan dikotakan..insya Allah!

Lia3003 said...

yes... tag yang kedua..yang first mestilah 3003..ngeh3

Che Armster said...

3003 takde.. 5003 ade la

Uruchimaru @ kf said...

tiada salam atau ucapan.hee

cik yana tagmu sdah dilangsaikan......
0-0 iye..
sekian,wassalam...

♥ shiMawar ♥ said...

wawa..semangatnye dia ek..siap dh masuk sampul..klu nk sampul duit lebih, boleh mtk kt shima..sbb shima byk simpan sampul, tp takde duit..haha.. :p

p/s : klu shima dtg umah liyana, dpt duit raya lg x..? ;)

nkara said...

nak duet raye jugak..hehe

Kampungku2u said...

kita ada 501 & 512 je hehe.. :)

Lia3003 said...

kf: tq ya

shima: make sure belum keje masa datang umh, tp segan lah nak bagi shima..ha3..kawan bagi wit raya kat kawan..

nkara: meh lah dtg umah

Kampungku2u: yeke..sedih=(

Fontonk said...

nak duit nak duit.

Amalia Auni said...

mak ai..
ska sngt no ngn no 3003 nie..
ad ap ngn no 2 sbnaqnya?

Lia3003 said...

fontonk: meh datang umah beraya, hehe

amalia auni: tarikh lahir saaya beno nya.. =)