Wednesday, September 15, 2010

Langsam.. before and during raya.. Part 1 part 2 .. =)

Selamat Hari Malaysia kawan-kawan. Apa program cuti hari ni? Bagi yang sambut birthday hari ni, Happy Birthday. Bagi yang sedang memandu, ingatlah orang yang tersayang. Ok, stop!

Btw, i really have no idea of what to write or what to merepek. Today, i just paste paste my raya's pictures here. So, u guys.. keep on tengoking hokey

My first eid was at Kota Tinggi..

This is the prepairation before break fasting. The air bandung really make our air liur meleleh. Nasib baik puasa. Ini merupakan hasil tangan tauke kedai air dengan penulis. Sampai pagi besok tak habis cz terlalu banyak air ni.

After break fasting, budak2 kecik dibekalkan mercun dan bunga api oleh seorang pembekal halal. Buat masa ni, aku belum terfikir untuk sponsor mercun2 dorang. Takut weyh! Tak pasal2 kena tangkap tak ke naya tidur dalam lokap.

See, betapa bahagianya dorang bermain, sampai budak kecik baju pink tu tergamam!

Ok, pada pagi hari raya plak, macam biasa aktiviti salam menyalam dan membuat amal jariah. Bebudak kecik suka je bila dapat duit raya. Aku? Dapat gak, my kazen bagi. Hihi~ Dah tua-tua dewasa ni pun dapat.

Kemudian, seisi bergambar. Part paling susah nak arrange. But I like, macam2 ragam yang dapat dirakam.

1

2

3

4

5

6

Dan hasilnya ini.. (^-^)/

Oh ye. Fyi, keluarga sebelah ibu adalah keluarga yang besar. My Grandfather has 10 granddaughters and 23 grandsons. Means, our family tidak kekurangan lelaki dalam keluarga. Proud of that.

After that, aktiviti ziarah menziarahi... Oh ya, family belah ibu aku memang kuat bergambar kecuali penulis. Ok, aku tipu.





Sekian untuk laporan hari raya. No more eid report after this. Selamat hari raya. Raya sebulan, maka sebulan inilah penuhkannya dengan memakan segala jenis benda yang ada.

[aceli, aku tak faham apa yang cuba aku sampaikan dalam n3 ini]

Till then, tata

14 comments:

Uruchimaru @ kf said...

wah cik yana kite baju hijo tu..!

Lia3003 said...

yeke? if i said wrong

Atan Athen said...

fuyoh...meriah tu

Sang SyaffeQ said...

waahh,besarnyer family Lia,meriah meriah meriah

tmbah2 lak ada adik2 kecil lak tu,geramtarikpipi !!

Selamat Hari Raya yer Lia

*thanks coz viewing blog sya,tnggl jejak disini. :)

Lia3003 said...

Atan: ye, meriah kot

Sang Syaffeq: ehhe, tu anak sedara saya, adik saya dah besar2

Aujinz said...

air bandung..nom nom nom..

Sang SyaffeQ said...

oo,adik sedara rupernyer~~ takpe2,janji ada kanak2 kecil utk bermain. :)

Lia3003 said...

aujinz: slurrrppp!!

sang syaffeq: yup, betol tu..hehe

NAJ HEBAT said...

amboiii... meriah. naj raya KL aje. nak main bunge api pon ayah tak kasi.
tgk jiran main aje. haih!

btw, my duit raya ~~ VAST!!! great!

Lia3003 said...

lo, org KL ye, best pe raya sana.. hm, nanti hulur wit raya kat akak khihi

Fitrihadi.com said...

ramainya family member..memang meriah arr

selamat hari raya..

kami datang nak duit raya..taknak makan..dah kenyang.. hehehe

*tiru ayat budak2 datang beraya...

Lia3003 said...

fitrihadi: ehehe... jemput masuk2, buat muka tak malu..duit raya nanti dulu ye

Uruchimaru @ kf said...

ler slh..?
xper2 tukar2..
eh yana pki spek hitam lah..
bhahahah...
*klu salah jga x taw ler..

Lia3003 said...

ngeh..betul lah tu...hehe