Saturday, August 28, 2010

Syurgamu Ramadhan....

Ku mengatur langkahku
Berjalan tanpa bayang-bayangMu
Langit dan bumi setia, menemaniku
Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindungaMu

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diri Mu di dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku Kau akan ku temui
(by: Azfar)

Tau tak ayat2 di atas aku dapat dari mana? First time dengar this song memang terus tertarik. Lirik dia mempunyai maksud yang mendalam. Memang sedap didengar. Merupakan lagu tema untuk cerita dalam slot Samarinda di TV3.

Tajuk 'Syurgamu Ramadhan'. Jalan cerita sangat2 mantap dan menyentuh perasaan. Dulu masa zaman 'Nur Kasih', sejam cerita tu, maka sepanjang itu lah asik nak nangis je. Sangat kememeh hokey! [orang johor tau maksud kememeh??].

Sama jugalah macam cerita ni, even 30 minutes tapi cukup untuk aku menangis2. Kalau kat rumah family, kompom aku tak nanges cz aku ni sangatlah pemalu orangnya.

Lakonan mantap dari Elly Suriati, Eira Syaziera dan lain-lain. Pelakon kanak-kanak juga sangat mantap. Serious beb kalau tengok kompom, tak nangis pun hati kau mesti sayu!


Kadang2 terskip gak cerita ni, tapi aku pastikan aku dapat tengok walau dengan apa cara sekalipun. =)

6 comments:

Nur Najihah said...

citer ni mmg best..sdih tgk..
lgu dia pn best!

~AmyLiana8886~ said...

memang best..sedih giler..lakonan menjadi..terutama elly suraiti..

epilog syurga cinta xberapa berkesan lakonan dorg yg pling berkesan mia je..

Uruchimaru @ kf said...

masih blm brkesempatan utk tgk!

♥ shiMawar ♥ said...

bes ke liyana..?
shima tengok masa 1st episod jek..msa die kena paksa kawen..skang x tau tiba mana dh..huhu..

Lia3003 said...

najihah: memang best lah, tengok sampai kuo hingus..wawawa

Amylianna:syurga cinta tu mcm merepek je, org ramai nak tgk mybe sebab ada mia..

kf: xpe, leh tgk on9

shima: erm, best tau.. try tgk, hehe

Anonymous said...

Cite ni terbaek wok..
kol 10.30 ak tgk..
ulangan kol 4.30 pong ak tgk..
mmg terbaek ar..
-AKB-