Tuesday, June 15, 2010

It's really drive me crazy...

Hallu, hallu, hallu... Lia kembali menyibuk di sini. Bagi yang merindui aku, tentu kalian tertanya-tanya mengapa aku menghilangkan diri kan? Sungguh perasan ayat-ayat aku.

Rasa macam janggal pulak nak menulis, bukan pe.. sudah lama aku tidak memegang keypad laptop. Okey, aku bohong.

Sepanjang cuti sekolah ni, tugas aku ialah menanda kertas peperiksaan. Korang seronok bercuti, aku sebagai g-u-r-u yang berdedikasi berusaha untuk siapkan menanda sekotak kertas soalan.

Cuma, setiap kali aku menanda kertas, mulut aku mesti membebel. Mana taknya, macam2 benda yang aku tengok. Fuh, boleh sakit jiwa. Geram juga tengok benda2 yang aku dapat ni. Jom lah tengok, aku tak tau nak tulis macam mana. My head is spinning around dengan jawapan2 ni.

The question asked 'What is S'
Korang tau tak 'S' tu apa?
Makanya, jawapan di bawah yang aku dapat

Smile Faces???
Apakah?
Ya, memang aku mengajar di kelas,
aku cakap "darah putih mempunyai nukleus macam orang senyum dll"
Rupanya, orang senyum yang dia ingat.. Hm..

Yang ni plak nak menunjukkan idea dia tetiba hilang.
Huh!!!

Hape? Kamu ingat kamu lukis cantek....
Aduyaiiiii...

Ini bila otak dah tepu...Langsung tak dapat jawab
Dan jawapan bagi "L" ialah... BIJI MERENTAS GINJAL
Omaigod, omaigod...Huhu..

Apa motif entah bebudak ni lukis gambar..
Nak cakap dengan aku softly lah tu yang soalan susah.
Ala, ngaku je x baca buku. He3..

Yang ni aku rasa naga dalam cerita "Dragon Ball Z"
Memang cantek, sila serlahkan bakat anda dalam subjek Seni ye.
Bukan Math. Oh, Oh, Oh, Oh!!

Kepada uols... its not funny hokey! Please dont do it again [macam dorang baca blog aku ni]. PMR tinggal bape hari je lagi. Jangan lah main2. Pesanan aku, naik sekolah nanti sila bawa "ear plug" kerana sesungguhnya korang akan mendengar assistant kepada tarzan menjerit. Hu~. Very dissappointed.

|Dulu, dalam sebulan dua lepas..ada sorang kawan aku suruh aku ajar dia buat blog. And aku x sempat nak ajar and aku dan dia senyap macam tu je. Lupa sal blog2 ni. But semalam, aku baru tau yang salah sorang top blogger Projek Alpha musim ke2 adalah kakak dia. Aku sangat2 sure itu kakak dia cz dia pernah cerita about her sister ada yoga kelas. Yang menjadi pertanyaan aku, dia tau x kakak dia salah sorang top blogger kat Malaysia? Kalau lah dia baca, diulangi.. kalau dia baca hope dia cite kat aku. Tried to contact him, but failed|

21 comments:

Uruchimaru @ kf said...

kdg2 lawak jga murid2 nie..cikgu yana!

Lia3003 said...

Hehe, lawak lah sangat

Aujinz said...

mereka ada bakat melukis..

bagus..

Cikgu lia, suruh dia berjumpa dengan saya di kelas seni..

wakakakaka..

Lia3003 said...

aujinZ: Bagusnya awak volunteer, sy pn ckgu seni, tp x seni langsung..huhu.sanggup ke ajar dorang

Fiq said...

adoi. sengal nak mampus. haha=D

Lia3003 said...

Fiq: huhu, betol3

pawaka19 said...

mmg berbakat anak murid lia..elok mereka di serapkan bakat melukis

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Seorang Lelaki Berkahwin Dengan Anjing"

♥ shiMawar ♥ said...

haha..kelaka le students liyana ni..mcm2 perangai.. :) biase le, shima pun pernah kena gak..

tp kagum le dgn lukisan dieorang..tu boleh diasah lg tu..sabo ek cikgu liyana.. :)

Lia3003 said...

Pawaka19: dorang nak melukis x bertempat

Shima: kelakar ke? sakit jiwa i.. hope shima dpt posting jhr ek..mana tau dpt sama sek ke

Megat Shah said...

memang mantap ah jawapan diorg...!!

Fahim 'n Alin said...

haha..comey je.. xpe chekgu kene byk sabar

mindbreaking said...

kreatif tu bdk2 ni...hahaha..

Lia3003 said...

Megat Syah: mantap lah sangat..haha

Fahim 'n Alin: mmg bersabar nie.

MrMind: kreatif x bertempat

taniameow said...

Salam,,

ayat ni "Kepada uols... its not funny hokey!" menahan saya untuk tahan gelak..

malangnya, tak leh tahan! :p

tp kena tahan balik as i've been almost the same! :p

klu tak leh jawab, conteng2 is the best way of trying to get the best answer.. :p

Lia3003 said...

Taniameow: ahaha, if u ada baca my previous n3 last year, lagi lah.. 'beduk' jadi 'beruk'. Oh!

tiesensei said...

hahaha...lucu la student yana ni..student kita tak tau lgsg tggl kosong....sbb depa mmg xde idea lgsg..kelas last mmg kena redha....redah jelah..huhuh

musafir muslimah said...

haha..
bt0l2 tania..
kte serupa..!!
mse tym 1/2 thn pmr dlu.
kuar psl haiwan2..
sy pg wt dialog kat c2..
crocodile mkn scorpi0n..
salunya sy pdm..
tp hari 2 lpe nk pdm..
hadeii..
amik kau..!!
kne smash dgn ckgu..!!
waaa~~ segan nya.!!
haha.. =p

freezer_91 said...

nice3..hahahahaha

Lia3003 said...

tiesensei: hbs kalau dorang x tinggal kosong but xde idea camne tu?

musafir muslimah: wah, sampai kena smash.. saya pun mau smash depa gak..hihi

freezer: aik, nice ke.. (O,o)

Hill_Mie said...

sungguh kreatif anak murid anda cik.lia.. haha... mesti dah kena sembur ngn kamu nih tadi... ngeee~~~

selamat kembali mengajar... sabo jer ler.. :)

Lia3003 said...

hill_me: yeah, kena sabar banyak2