Saturday, March 20, 2010

Alice in Wonderland

Sejujurnya, cerita ni sangat best and i give 4.5 stars.. Bila tengok cerita ni, alangkah bestnya kalau aku berada di alam itu. Alam fantasi.. Sweet sangat. Dah lama sebenarnya aku tengok cerita ni [12/3], tapi saja menggatal nak tulis hari ni. Hari ni cukup 14 hari aku x update blog. Banyak cerita nak tulis, tapi takpe... satu persatu ikut turutan.


Alice in wonderland is about a teenager yang kena kawin dengan sorang mamat. Then dia lari sampai ke sebatang pokok. Kat pokok tu ada lubang and dia terjatuh ke dalam lubang tu [adakah ayat aku macam budak baru pandai buat karangan?]

Then, bila dah jatuh dalam tu maka episod perjalanan pun bermula. Kat sana lah dia jumpa dengan berbagai2 binatang. And yang paling kelakar ada lah 2 orang budak lelaki.. Tweedledee and tweedledum. Sangat2 cute... Watak si gemuk 2 ekor ni macam blur2 and lurus bendul. Then dia kena culik dengan ratu jahat. Bila dah kena culik, tugas si gemuk tu kena hiburkan si ratu.

Ok, yang ini pulak adalah ratu putih [agaknya]..kerajaan dia kena rampas dengan kakak dia sendiri.. Puteri ni gaya dia agak2 gedik juga lah, tapi baik.. (O,~)


Ha..ni lah kakak si puteri. Kepala besar and agak jahat... semua binatang dia jadikan hamba

Kalau tengok watak dia, orang salah sikit.. mesti pancung, pancung, pancung. Kiranya, dia ni macam bodoh2 alang jugaklah.. Ha3...

Yang ini nampak macam jahat, but aceli baik sangat.. suka ngan dia.. kerjanya ialah membuat topi untuk ratu...


Sesungguhnya aku bukanlah pengulas/pengkritik filem.. maka kalau nak tau, sila lah tonton atau pun download secara haram. tQ.. Sementara masih ada lagi tayangan di pawagam.

Selamat menonton

p/s: masa ending cerita ni ada lagu dia tau.. Sedap. Kalau tau tajuk dia kompom dah download