Saturday, January 23, 2010

Mr Dell

Hai.. salam semua... Masih ingat lagi dekat entry ini dan ini? About my laptop yang critical tahap dewa. Sekarang, aku dah boleh say good bye to my beloved lappy cz i've a new one. But, lappy yang dulu banyak sangat jasanya.. laju lagi.. tak sampai hati nak tinggalkan beliau. Tapi, apakan daya... keperluan memaksa aku buat begitu.

~Laptop lama~


Ok, kat atas ni gambar laptop aku ye. Teka mana satu aku punya. Haha, mestilah pink. Tapi aku bukan minah pink ok! Namanya Mr Dell. So, my wishlist aku yang pertama dah jadi kenyataan. Sekarang sedang berusaha untuk wishlist yang kedua..

Tapi yang aku tak puas hatinya... Memanglah pakai windows 7, tapi microsoft 2007 tu boleh plak trial for 60 days. Sangat mangkuk ye.. Laptop dulu takde plak bagi trial2. Memang sakit hati. Seb bek adik aku ada software yang dah ada serial number.

Kemudian, ingatkan.. bila dah guna laptop baru.. tak de masalah. Rupanya ada lagi.

~Dekat blog aku, bahagian label yang leh gerak2 comel tu xde~

~My hit counter also tak nampak pape melainkan bumi tu~

~Gadget belah kanan bawah blog aku dah takde rangka~

http://emo.huhiho.com
So, kat sini aku nak tau.. apakah software yang perlu aku ada untuk dapat detect benda2 macam tu? Aku dah install macromedia flash player.. tapi still macam haram.

Tolong aku, bantu aku..


Masa beli laptop dulu, takde pun masalah macam ni. Lagi satu, selalunya CD Software P&P.. bila aku masukkan, otomatik play. Tapi guna laptop ni, tak boleh. Nak buka kena guna "open with Mozilla or Internet Explorer". Hm.. susah, susah, susah... Jitat sekali orang kedai laptop kang baru tau

http://emo.huhiho.com http://emo.huhiho.com

p/s: cadangkan yang baik2 sahaja tau

27 comments:

lynn-the gudigudigurl said...

mr dell pipnk kamu tu memang comel!!
tapi betul la, a friend of mine pon alami masalah sama-

Si budak Aboi said...

masih dibwh guarantee kan? so sile refer diorg balik!

ps;-cikgu liyana ade tag tgn kidal ti buat ea!

mamai said...

sama la kita tapi calor lain

Uruchimaru @ kf said...

ni beli bayo bulanx2 ke beli cash?

7 taman langit said...

salam sejahtera
laptopnya keren banget
talking about award,please visit " Page Rank 2 yang tidak tahu apa-apa " and pilih satu yang tidak dimiliki
thanks

++***hana zaty**++ said...

hana de mrs dell pink~~~hehe..tp bkn yg jenis ni..yg bwh sikit..hehe

tahniah2~~da dpt~~ngeee

hBz said...

sepatutnye, dah ade flash tu, dah okay. try usha forum.huu

♥Reramakecik♥ said...

wou!!!!!!!!hihihihihi...teringin nk laptop...

rosma said...

deq p bwk lek kt kodai yg li tu..soh dia cek..anti virus ok?pirate ke ori?kene cek gk tu...

Fiq said...

install flash player dulu. java ke. klu tak boleh,pakai jer window xp. window paling stabil=)

Alan said...

laptop tu x berdosa tapi mungkin tuannya heheeee *just kidding*

masalah software je ni. install flash player,java and semua2 yang penting untuk website.

windows 7 x stabil lagi. masih peringkat percubaan sebenarnya. dia saje test kat pengguna..

so pakailah xp atau vista.

eJAI said...

betul.ni maybe problem windows 7. windows tak ori le ni..huhu

Liyana said...

lyn the gudi2 girl: yeke..sama nasib nie

sibudakaboi: ha'ah.. ada waranti lagi

mamai: awak wane plak..mesti hitam kan..hehe

kf: cash lah...

7 taman langit: ok, thanks

hanazaty:owh, hana punya nama mrs dell ye...

hbz:orait u!

reramakecik:minta mak..hehe

rosma: anti virus pun mcm x ori..wat masa ni x sempat lagi nak gi kedai tu

Fiq: dah boleh dah...saya install java dengan flash player..thanks

Alan: amboi, sesuka sesuki je ye..haha, dah boleh dah pas install plugins

ejai: nthlah xtau le ori ke x..hu~

greenhall said...

dell dah bankrap beb! kilang pun dah lama hancus..


baik pakai pc je. lappy mmg bnyk prob la.. lgpun lappy yg comel2 xsampai hati lak nak ketuk-tampar kan? haha

amirah said...

xtaula kes cmni...kena rujuk pakar..hehe

nadiahzakaria said...

skrang da ok tu :)

thanx follow blog.

-blogwalking :D-

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam singgah

lahai
siannya lappy lama tu..huhuhu...

Sharinginfoz said...

baguslah dapat laptop baru. so rajin le nanti ya....

Ada apa ngan Facebook????

Tak ada kerja?? Jom sini

|| NaFiRaa || said...

wahh..dapat lappy baru~ best2!!

hisham said...

bape rm u bli ek??..ape processor die?

Aujinz said...

laptop lame tue sangat sadis..
huhuhu..
tapi takpe..itu masalah software jer..
sila apdet mane mane software yang patut...

Liyana said...

greenhal: ceh, jeles lah tu... yup, lappu comel sayang nak tampar, apatah lagi terajang..keh3

amiraH; dah settle dah

nadiah: u r welcome

rose: sila singgah lagi..

Sharinginfoz: rerajin camne? rajin update ye>? hehe

Nafira: bukan dapat..kalau dapat, bahagianya..

hisyam: rm2.6k.. processor camne ek? ha3

Aujinz: laptop lama is the best..xtau software apa nak masukkan

NadiaShafiqa said...

kesian laptop lama....

Liyana said...

ala...memang kesian...ada lg ni, x buang pun, sayang

NadiaShafiqa said...

betul2... rare tu...

=)

NadiaShafiqa said...

sy link kamu...
boleh kan..??

Lia3003 said...

Nadia: of course u can