Saturday, January 2, 2010

Hampir seminggu blog tak terupdate


Assalamualaikum semua.. Apa khabar. Sempat lagi kalau aku nak wish selamat tahun baru.

Ya, lama sungguh tak hapdet blog. Busy sangat2 dengan kerja, juga masalah yang datang bagaikan menguji daya tahan kesabaran hati ku, juga kerana guru-guru sudah mula bekerja early one week b4 naik sekolah this 4th Januari. Penat weiii...

Nak cakap tension, semua kerja memang tension.. Cuma kalau tak dapat nak kawal tension tu, maka jadilah kemurungan. Aku pun tak tau camne leh jadi kemurungan. Takpe, ingat Allah banyak2.. Allah akan sentiasa di sisi hamba-Nya.

Hm.. ingat keje senang? Susah tau. Lagi-lagi kerja tapi tak dapat2 gaji lagi. Apakan daya. Harapan aku di tahun baru ini ialah supaya aku akan dapat gaji pertama aku after 3 months berkerja. Sedih kerja tanpa gaji. Adeii..

  • Okeylah, kesempatan ini, aku nak ucapkan tahniah dekat Nana [gambar], my cousin belah ibu, Kak Tini and also my cousin belah ayah, Kak Zura kerana selamat bertunang.He~.. Happy untuk uols.
Dan, seterusnya.. Aku nak ucapkan tahniah untuk diri aku kerana.. aku telah menjadi guru kelas bagi form3 yang .... Hard to imagine. Hua~.. Take the challenge Liyana! Hopefully aku boleh manage dorang. Yeah! Aja aja fighting..

Juga tahniah untuk aku sekali lagi sebab tahun depan, aku akan mengajar subjek Fizik Form 4, Matematik Moden Form 4, also Sains form 3. Paling mencabar apabila nak mengajar sains. 1st chapter ialah tajuk biolOgy. Hm, cabaran lagi bila dorang ni nak amik PMR, make sure dorang lulus.. Tuhan, tolong aku.

30 comments:

Uruchimaru @ kf said...

base aa tu keje dgn keRA-jaan hee!

cikgu liyana tenang ok!

btw slmt thn baru 2010..

"faith is better more than a plan "

ti ade ape2 let share wit me uruchimaru@kf on ym chat ea..

bye tcre cikgu !

ArmaniWhite said...

selamat tahun baru & all d best, liyana =)

miss izan said...

good luck cikgu! ;)

7 taman langit said...

semoga di tahun baru ini mbak bisa diberikan:
kesehatan
kesempatan
semangat
dan kekuatan
untuk terus menulis
amiienn..

Sharinginfoz said...

selamat tahun baru...

Beg Plastik 20 sen

Buat Salah OK ke???

avid gunner said...

woa..banyak nya kena ajar...btw, belajar sains masa f3 best tuh...hehe...dak pompuan malu lain macam...

greenhall said...

mcabar beb nak ajar benda2 biologi kat budak form 3. hoho...


gunakan teknik yg betul!
gud luck. .

YobSumo said...

nak yob tolong tak ajar drg? meh kita live telecast. hahaha/

Precious said...

Wow cikgu. 3 subjek tu. U can do it. Good luck

grow2g3th3r said...

all d best to you... moga dapat mengajar dengan jayanyer...

hisham said...

salam..HNYear,,.moge ape yg u hajatkn trlaksana ..aminnn
~tahniak kt kazen u tu..u bile plak..?? hehe

Mybabah said...

Salam Lia. Fizik mak oi. Babah fizik dapat enam terbalik. He..he..Biology distinction dan chemistry kredit. Kalau nak belajar balik, kena tanya Lia. Selamat Kembali Ke Sekolah cikgu...

LIEZ. said...

happy new year!!
n slmt mngajar!!

Fahim 'n Alin said...

lame x hapdate..

Khairi said...

dah naik kelas ya? wah, congrats cikgu liyana.

Aujinz said...

waaaa..
sy pun mo jadi cikgu jugak laaa..

(habis jahanam anak murid aku...)

M_Lex said...

cikgu jgan pukul anal murid.
haha~
kalu diorg cm mlas belajar.
p ajak pj

Liyana said...

Kf: orait! bereh..

Armaniwhite, missIzan: thanks..

7 taman langit: terimas...

SharingInfoz: selamat tahun baru juga

AvidGunner: OMG! sanggup kah aku? haha..

GreenHall: yeah, sangat lah mencabar...bab biologi je kot dorang suka

Yobsumo: haha, boleh je..sila ajar fizik ye..ngeh2..

Precious: hope i can do it

Hisham: u dulu baru i..haha

Babah: 6 terbalik? adeii... hehe..boleh je nak belajar ngan saya.. thanks

Liez: happy new year to u too..thanks

Fahim&Alin: yeah! lama..

Khairi: sok baru naik kelas..nervous nya

Aujinz: mahu juga ye? mesti ank murid suka awak sebab awak kelakar

M_lex: tapi saya bukan cikgu PJ.. mlas belajar sekeh je.. nk belajar, buat cara belajar, tak nak belajar.. sila keluar..=)

cik EPAL said...

congrats sebab jadi cikgu :)

Liyana said...

CikEpal: terima kasih..=)

amirah said...

salam cekgu..baru la dgr cite awk..lama x update

fuh mmg mencabar tul..
insyaAllah awk boleh

*terasa takut lak tiba2

|arieza| said...

wah slmt pg cikgu! hehehe

7 taman langit said...

salam sejahtera
ada award untuk Anda
mohon dijemput

|| NaFiRaa || said...

selamat tahun baru..
berusahalah buat yang terbaik..
masa depan anak bangsa di tangan yana..gud luck k!!

meo said...

rindulah.....

♥ shiMawar ♥ said...

wa..byknye subjek liyana kena ajar..xpe2..ape, do ur best ek.. :) shima pn baru mla prac ni..seran sejuk le..xtau cmne..huhu..

mntk petua sket, bleh..? :)

Uncle Lee said...

Hello Liyana, you have a beautiful name.
I like your blog header, "..."going after your dreams...".
May the wind always be at your back, and the sun upon your face, and the winds of Destiny carry you aloft to dance with the stars.

You stay young, stay beautiful and keep a song in your heart.
Best regards and have a great New Year, Lee.

mindbreaking said...

tahniah tuk kazen, empunya diri bla plak???

~kuyam~ said...

wahhh..cntik la Nana tu
n congrats 4 u too da jd guru kelas
gud luck! :D

hit me back ya
http://kuyamie.blogspot.com/

Liyana said...

amirah: u also a teacher ke?

Arieza: selamat pagi murid2

7 taman langit: ti saya datang

Nafiraa: tanggungjawab besar

Meo: rindu saya ke? hii

Shima: ala, petua? hm...be urself sudah, jangan selalu marah..bebel boleh, ngeh2..

Uncle Lee: thanks....really appreciate it

mindbreaking:saya? hm... bila ye..?

Kuyam: lagi best tak jadi guru kelas tau