Wednesday, December 16, 2009

Selamat Pagi


Punyalah excited nak blogging, bangun tido terus ngadap laptop. Assalamualaikum.

Alhamdulillah, apa yang dirancang berjalan dengan lancar. Setelah berhempas pulas menyiapkan kerja, semalam siap jugak kerja tu, but minggu depan, kena kerja... Hua... Bos suh datang keje, dont know why.

So, apa yang aku janjikan pada last n3 aku, aku akan tulis about my dad kan. Ok, sekarang.. my dad is getting better day by day. Kata doktor, if minggu ni darah ayah naik, dah boleh keluar. Alhamdulillah. Oh ye, actually darah ayah memang kurang.. macam "kawan makan kawan". Maksudnya, darah merah makan darah merah, darah putih makan darah putih. Doktor tulis ayah sakit "auto immune desease" even doktor pun pening kenapa macam tu. Doktor pun xtau kenapa ayah sakit macam tu! Ya, aku lagi tak tau..

Sepanjang hampir dua bulan ayah kena tahan hospital, 3 hospital dah ayah kena tahan. 1st, Hospital Kota Tinggi, 2nd Hosp Sultan Ibrahim and 3rd Hosp Sultanah Aminah. Bila doktor pun xtau ayah sakit apa.. maka cara kampung dibuat. And the last one, ibu jumpa sorang ustaz. Ustaz tu pandai ubat orang "yang sakit tapi sebenarnya x sakit". And, now.. ayah makin ok. Mungkin juga berkat aku and adik beradik lain hari2 baca yassin dari jauh.

Apa yang aku dapat katakan di sini, aku rasa lega lah ayah dah ok sikit. Harap2, lepas ni kesihatan ayah makin pulih. Tak de sakit2 lagi. Tapi itu semua kerja Allah. Kita tak mampu untuk menolaknya kan.

Ok, jutaan/billion kepada kawan2 yang sangat caring pada saya[Tukar word dari aku kepada saya] sebab ramai yang mendoakan ayah. Tak pernah saya dapat komen sampai 25 orang ke atas tau. Terima kasih banyak2. Uols semua amat saya sayangi. (^-^)/.

Terima untuk CC iaitu Cik Cookie sebab buat n3 khas untuk saya..

Ok, nak gi mandi dulu. Tata...

31 comments:

generasi clan said...

emm xnak ubat cara lain ke...
emmm ada satu amalan perubatankan dia guna cara batin tau tapi kat labis. don't worry bukan sihir.. kalau nak cuba bagi tahu lah sy t sy minx no talipon org 2

http://akumenjerit.co.cc/

Si budak Aboi said...

ok slmt kembali berblog cikgu liyana smoge ceria ^-^ dah pi cpat mandi lalala...

ps;-ops sorry ti aboi leave msej kat ym cikgu ea,btw keep u mind wat i say hopefully u not blame me plz..dah lalala

Aujinz said...

go blog yeah...(tak sedap plak bunyik dier...)

Semoga ayah kamoo cepat sembuh...

welkem bekkkkkk tue blogging world..world gitu...:))

Auna said...

salam kak liyana ....

semoga Ayah akak liyana cepat sembuh....

^-^
;)

★Dakjaat™ ☆ said...

i follow u.. :P

Ivy Metaga said...

moga ayah liyana baik2 di sana k..=)

~@k1 is @utuMn!~ said...

ai2!!
alhmdulillah sume getting better..
hepi tgk liyana hepi!!
hehehe...
uishhh.. ptot ad bau masyam!
x mand ag upenyer..
hahhaha

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

budak mucuk tak mdi lae~
wakakakaa

nabilah_2908 said...

hey...welcome back...bagus lah ur dad dh semakin ok...moga Allah kurniakan kesihtn yg berpanjngn..amin... :)

Mybabah said...

Salam. Gembira kerana Liyana masih ada masa berblogging (berblog bermaksud mempunyai blog). Babah seronok bila link Liyana melompat ke atas. Nanti jika sempat kirim salam kepada Abah Liyana. Moga beliau cepat sembuh.

|| NaFiRaa || said...

welcome back yana..

semoga ayah yana cepat sembuh k~

~AmyLiana8886~ said...

alhamdulillah ayah awk dh smakin smbuh..smoga ayah yana akan smuh sperti sedia kala..amiin..

mamai said...

dah sembuh yer alhamdulillah...lepas nie boleh terus berblog

CIK PANDA said...

salam liyana...
alhamdulillah ayah liyana dh beransur sembuh..
moga2 lps ni makin sembuh & semuanya ok...
AMIN...

:)

Fiq said...

Moga ayahanda tuan hamba sihat sepanjang masa dan dipanjangkan umurnyA...

Cik Cookie said...

sama2 liyana.
harap ayah kamu cepat sembuh.
balik rumah blh berjimba-jimba ngn dia.
ngeeee

FiFFyMaFiA (",) said...

http://capogrande.blogspot.com/2009/11/windows-7-windows-live-writer.html

ni dia url dia.. XD

Khairi said...

Alhamdulillah. Masih ada masa utk awk curahkan kasih syg kat ayah. Buat sy teringat kat ayah sy kat kg. hmmm... nak kena balik kg ni.

LIEZ. said...

wlcme back 2 u 2!!
sem0ge ayah u cpt sembuh..

tp mase i bace en3 ny kn..
i ad bau smthg taw..
rupe2 nyew u blm mndi lg..
hehehehe..

Hazzy Ishak said...

Alhamdulillah semuanya selamat...take care of you dad okay

amirah said...

moga ayah liyana sehat selalu =)

rosma said...

welcome back liyana....good news about ur dad..hrp akn bertambah sihat...

juan said...

arap ayah awk cepat semboh ye :)

NAJ HEBAT said...

u're back!!
yeyeye.. kwn setia dah kembali..
best nye..hehe..
byk citer nak citer kat kamu..
byk yg kamu tertinggal..
hehe

hBz said...

fuhh..dah tiup.hope ayah kamoo sembuh..

urm.not bad. payment semua dapat. br 100 lebih. sebab jarang sikit bloggin sekrang. sibuk sikit. insyaallah next month. pulun lebih sikit. ni tgh nak tukar domain.hu..nak blajar skill sikit lagi. jom la join contest berani gagal tu.ala..suka2 je..jom..

gaji cepat2 la masuk..hee

Liyana said...

Generasi clan: ok, if ayah saya nak guna orang tu, i'll tell u k.. thanks


Si Budak Aboi: ok, saya kembali berblogging


Aujinz: wah, sedap je ayat kamu..world~


Auna: hai auna, kecik2 dah blogging yea..hihi


Dakjaat: Ok, follow dan link saya ye~


Ivy mentega: ok, terimasss~


Aki: saya pun happy gak.. saya gosok gigi lah b4 blogging td..haha


Ayudeadwish: biarlah x mandi, asalkan saya wangi..apakah?


Nabilah: hopefully dia pulih sepenuhnya


MyBabah: ok, nanti saya sampaikan


Nafira: yeah! tq


Amyliana: terima kasih


Mamai: ye, blh lepaskan rindu berblogging


CikPanda: terima kasih ya..kamu keje mana sekang?


Fiq: amin...


Cik Cookie: berjimba2 apa?


Fifimafia: thanks


Khairi: ha, cepat2 balik kampung ..hihi


Liez: amboi2..x bek tau.. i sentiasa wangi ..wangi di hati..hehe~


Hazzy: yup!


Amirah: yes.


Rosma: harap sekali


Juan: tu yg saya harapkan


NajHebat: kamu nak cite apa? meh bergosiip...mesti sal remy kan?


Hbz: saya akan join tu bawah kamu..tunggu..cepat lah masuk!

Ain Nabila Ibrahim said...

alhamdulillah ayah dh sehat =p
doakan kesihatan ayah liyana =)

nobuta said...

bagus la kalu dah sembuh huhu

Liyana said...

AinNabila: alhamdulillah


Nobuta: yup!

Budak Malu818 said...

alhamdullilah..
tak ada,sakit tak dapat diubat..
usaha,lebih pasti sembuh..
insyaallah..

Liyana said...

BudakMalu: yeah, setuju sama kamOo