Tuesday, December 1, 2009

Percayakah anda? Tak percaya jangan baca..

Click sini untuk entry about my laptop yang terdahulu.

Percayakah anda if aku cakap aku berblog menggunakan ini? Canggihkan? Siap ada tanduk lagi. Harganya 100USD je kalau x salah aku. Nak beli, sila ke e-bay..

~Terima kasih kerana mempercayainya~

Tapi sangkaan uols salah. Aku berblog menggunakan ini lah. Tak kan lah aku nak laptop comel2 macam tu, nanti mesti ada yang jeles. Ada sesiapa yang volunteer nak bagi aku laptop di atas? Sila kan, kecil tapak tangan.. KLCC hamba tadahkan.

~Tadaaaa...~

Tantik kan? Tomeykan? Kan kan? Sila jangan gelak. My laptop is under critically damage. Walaupun leher dah teleng plus terkehel beside patah, dia tetap berjasa dengan aku tau. Masih laju.. Tak macam laptop orang lain, cantik sangat.. tapi masyaallah...slow je. Aku nak guna pun pening.

~Pandangan dari depan~

Guna external keyboard. Orang lain ada 1 keyboard.. Aku ada dua. Tu perbezaan aku dan kau. Gambar lagi di bawah.

~Sudut kiri laptop~

~Sudut kanan laptop~

Silap-silap ada yang kena karen/current/arus elektrik. Dah terkeluar besi2.. Skru hilang.. Urat2 dalaman pun dah boleh nampak. Macam tu lah kita bila dah tua nanti. Sama macam laptop ni. Dah 5 tahun lebih dia bersama aku

~Dari tepi~

Single to triple... Maksudnya, masa beli skrin ni nipis je.. lama2 mengembang dan terus mengembang. Sekarang dah bercabang 3. Adeii..

Korang ada laptop macam ni? Tak de kan? Tulah yang membezakan di antara kau dan aku.

Bila korang baca2 entry aku, sila ingat bahawasanya aku menggunakan laptop usang yang canggih perisiannya.

52 comments:

Sharinginfoz said...

memang canggih2 kan ....... aku sempoi aja..

nabilah_2908 said...

alahai...nazak sngt tu...dah bape thun guna...?
tak yh la guna lagi..
tak pun g la tukar...tak pasal2 jd minah karen jer kang...huhuhu... :)

hBz said...

erk..ganas rupanya liyana neh. lapar ke?

Si budak Aboi said...

feh cayalah cikgu !
tapi ape psl tak pi repair kasi cun sikit ?

ps;-tenggara? ala salah cikgu,xper2 cube lagi ea..!

ezany said...

erk.. dah patah camtu pun boleh berfungsi lg ker..

+black.angelz+ said...

Lappy mu lapo sungguh ek..
byk sgt document kot..2 yg mengembang..kikiki

aien said...

hoho..laptop aku dlu patah gak mcm ko nih..tp aku da pi repair da b4 lg nazak..n elok da..*wink*

kid said...

alamak itu laptop alaf baru ke...
hahaha kalau 100usd kalau malaysia xsampai 400lah kan.. ape lagi kak belilah kak

~~WiLd roSe~~ said...

Ish Norli...dasyat nyer...mcm mane bole jd smpi mcm tue????jatuh ker??

nn said...

gigih gila guna laptop sama dah 5 tahun... syabas!

AiMiE HaRmELiA said...

adoi...sadisnya

[z@ck] said...

x bahaya ke..
kang x pasal2 kena sambar..naya..
huhuhu...

Hidayah Baik said...

uisshh tak bahaye ke T_T
baik elak sebelum terlambat, kite pukan tau pun pasal elektrik2 stuff ni. T_T

Mamai said...

kena makan ker laptop tu

~AmyLiana8886~ said...

ganas nyer cikgu yana nie..huhu..

Mr.Clive said...

perghhh...u watpe ngan laptop u sampai jadi camni?alala...ciannyer...tapi lasak gak laptop u tu kalau dah mcm tu pon masih ok g.clap clap. :D

YobSumo said...

ini 1st time aku melihat laptop di keadaan begini.

aku tak sangka wujud laptop begini.

tahniah, kamu telah membuka mataku.

hehehehhee.

dah masa untuk yg baru.

Arief Arf said...

dahsyat gile condition laptop tu..
dah patah tengkuk dah tu..
nanti pc fair beli la baru ye..
haha

tiesensei said...

yana,kita nye lappy sma r..lappy yati pun jd camtu...skrg msh on9 mggunakn lappy ni....byk bjasa walaupn klhtn lgsg xbguna...still in a good cndition kecuali pth 2 jelah...skreen kna sandar kat dinding..klu x nti dia nk tdo je..hahaha

Liyana said...

SharingInfoz: erm...sempoi macam ne tu?

Liyana said...

Nabilah: dah 5 tahun dah.. tunggu orang belikan..haha..

Liyana said...

Hbz: ala..bukan ganas lah.. cuma lasak.. ekeke...

Liyana said...

Si Budak Aboi: boleh gi repair ke? x tau pun, tapi mesti mahal kan.

hm, salah ke..? ala, gtau je lah

Liyana said...

Ezany: mestilah boleh, kalau x camne leh berblog..

Liyana said...

blackanglez: maybe lah kot..=)

Liyana said...

aien: yeke...rasa malas nak betulkan. selesa dengan keadaan sekarang

Liyana said...

Kid: comel kan kalau dapat beli.. huahua

Liyana said...

Wild Rose: macam2 insiden berlaku ke atas lptp kesayangan ku

Liyana said...

nn: terima kasih.. sy memang gigih orangnya..ahaha

Liyana said...

Aimie: bukan sahaja sadis, bahkan kritikal

Liyana said...

Zack: takot gak kena sambar, tapi hati2 lah ..

Liyana said...

Hidayah Baik: ok, saya akan berhati2 after this..thanks

Liyana said...

Mamai: kena makan dengan tuannya..tu yang kopak2..hoho

Liyana said...

AmyLiana: bukan ganas..cuma sopan santun nya berada di tahap minimum

Liyana said...

Mr Clive: this laptop should be awrded tau.. masih ok even dah nazak

Liyana said...

YobSumo: bangganya saya kerana telah membuka mata kamu..haha

yang baru nanti dulu

Liyana said...

Arief: bagus gak idea awak.. nti if ad pc fair saya akan usha2..hOHo

Liyana said...

Atie: sama lah, skrin kena sandar kan.. kalau x..lebih 180 dgree pun boleh terbuka

joegrimjow said...

ahaa
kene beli yg baru da ni
ok

Liyana said...

joegrimjow: cepat2..siapa nak derma untuk sy bli lppy baru..ehehe.

nanti2 lah saya beli, saya suka je guna lptp sekang.. flexsible..haha'

|| NaFiRaa || said...

hahahahhahahha.. adoilah!! sungguh magic laptop tuh!! first time akak tgk laptop yang di gunakan sampai tahap cam tuh.. berjasa sungguh!!!

akak rasa dia laju sbb dia cukup oksigen.. sistem pengudaraan yang baik.. kikikiki

Liyana said...

Nafira: akak gelak jahat ye..
tulah, saya telah membuka mata banyak pihak mengenai laptop ini,..ekeke

mybe dia memang cukup udara..senang saya..

grow2g3th3r said...

inilah namanyer berkhidmat sehingga ke hujung nyawa...

Liyana said...

growtogether: yup, setuju sangat2

Missc0mot said...

hohoho..acer mmg cmtuh kot...sy pon sme gak..tp bru belah kiri je..but now taleh bkk trus da...sdeyhhh:(( tp dlmnye seme sgt ok!

Liyana said...

misscomot: yekot...nape x leh buka eyh? x leh buka camne tu? perisian or dari skrin tertutup nak dirikan?

Piratz said...

Ganeh tul adik wak ni pakai lappy...
soh la wak beli baru...

Liyana said...

Piratz: ni sy pya lptp, bkn adk..hehe
tunggu gaji masuk baru saya beli baru

Aujinz said...

humang aih..sampai nampak isi perot pun guna lagi ker...:))

Liyana said...

Aujinz: beliau banyak berjasa terhadap hamba...hehe

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

kagum dengan laptop ni!
takpe, guna selagi boleh guna
jangan membazir alam sekitar
hehe:)

Liyana said...

Mohd Adha: terima kasih memberi kata semangat..hoyeah!