Wednesday, December 2, 2009

New Moon

Hai.. ketinggalan zaman betol kan aku. Orang lain awal2 dah tengok New Moon, aku baru tengok semalam.

Last aku tengok movie tahun lepas.. Masa tu cerita Twilight.. Then, tak tengok2 sampai lah keluar New Moon. Kebetulan je ni. Bukan dirancang okies!

Hm, tengok orang review New Moon majoriti letak gambar official New Moon. So, aku buat kelainan, maka aku letaklah gambar di atas. Lain lah sangat kan?

Straight to the point.. dalam cerita ni, Edward kurang muncul. Dia muncul di awal2 cerita dan kemudian di akhir2 cerita. Alice yang cute lagi gediks tu pun kurang keluar lah pulak. Tapi, Alice is the best. Dia memang sweet.


Dan, hero ke2 yang muncul dalam New Moon.. mestilah Jacob. Masa Twilight, Jacob berambut panjang. Sumpah tak hensem! Tapi, dalam New Moon.. Lagi panjang. Sumpah2 lagi hensem. Adeiii.. Sejibik macam kaum Red Indian. Tapi, bila dia potong rambut, baru nampak macam lelaki sejati. Macho plus sweet sangat. Secara otomatiknya, aku pun tersuka pada Jacob berbanding dengan Edward.

~Jacob tiada di dalam gambar, harap maklum~

Jacob ni 2 tahun lebih muda dari Bella. Tapi muka nampak tua kan? Haha. Part paling best, yang bagi aku paling teruja masa Jacob bertukar jadi serigala masa nak protect Bella. Hm, rasanya kalau aku Bella, aku mungkin cakap "Oh, sweetnyerr... good bye Edward. Jacob, I'm coming". Ni if aku lah kan.

Bella pulak, dari yang Twilight sampai New Moon, dia jarang sangat senyum. Mengapakah wahai Bella? Senyumlah kerana senyum itu satu sedekah.

Kesimpulannya, aku amat puas hati dengan jalan ceritanya. Tapi xpuas tengok. Takpe, aku akan download ceritanya.. Tunggu!

Dan, untuk cerita akan datang, "Breaking Dawn" "Eclipse", adik aku adalah pengarahnya. Kenapa? Sebab dia dah cerita kat aku sinopsis nya. Hampeh ko adik! Mentang2 dah baca novelnya..

32 comments:

Arief Arf said...

demam new moon dah habis laa..
haha

tak tengok wayang setahun??
gila bosan!
haha

X)

grow2g3th3r said...

tengok wayang tak ajak kita erk... heheheh

rosma said...

best ye cite nih?rosma n hubby ru planning nk tgk dis wekend..nmpk gayanyer cm best...harus diterjah..

Cik Cookie said...

apsal 6pack mamat4org tuh menggiurkan?
owhhh...nafsu.

joegrimjow said...

ninja assasin xbesh
jangn tgok

YobSumo said...

Bella konpius sbb tu susah senyum.

Khairi said...

OH, saya pun baru tahu akan saga ini, dah 4 buku semuanya kan?

slow lah saya haha. Anyway, tak tgk lagi. sejak kawin semcm dah pencen pegi punggung eh panggung. ha nak kena masuk tidur la ni adeh. hehehe ;p

byk movie miss. sedey2

Sharinginfoz said...

tahniah awak org kedua cakap citer ni sedap.. yang ramai lagi cakap tak sodap.....

wawan said...

betul!
sesedap biskut jacOb!!!

hehehe

ainnabila said...

hMm.. anDa xketinGgaLan Laa
aien agy laa.. xtgok agy nie
terperap dlm kolej settlekan esaimnt yg xpenh siap..hahahh..
jumaat baru nk kuar g tgok =p

Mr.Clive said...

alamak...new moon lagi...hiks hiks...:P

Hazzy Ishak said...

dua2 filem tak tgk...heee
ni baru dikatakan ketinggalan zaman

mamai said...

tak apa pakcik pun lom tengok lagi takut kot hahaha

|| NaFiRaa || said...

blom tgk lg..:(
beli cd jek lah nanti.. hehehehehe

seroja jingga said...

kamu tidak berseorangan
akak pon cam ketingalan..banyak tul muvie tak tengok lagi

Liyana said...

Arief: xpelah dah habis, nak cerita gaks..ekeke...

dah lama x tengok sebab bersebab..=)

Liyana said...

growtogether: alamak...sori2..jom kita tengok sama2, akak belanja..ekeke

Liyana said...

rosma: yup, harus sangat diterjah..

Liyana said...

CC: oh..kawallah nafsumu.. haha.. goyah iman kan?

Liyana said...

joegrimjo: yeke..seb bek x g tgk..haha..tq kerana mereport

Liyana said...

YobSumo: maybe lah.. tpi hard to see dia senyum, paling lawak tengok dia bawa moto tu..

Liyana said...

Khairi: biar betik? new moon ni memang femes giler... memang ada 4 buku. x dapat tengok movienya.. baca sahaja novelnya..=)

Liyana said...

Sharinginfoz: yang cakap x sedap tu termasuk awak kan..ekeke

Liyana said...

wawan: memang sedap, kalah cadbury

Liyana said...

AinNabila: xpe.. slow2.. x dapat tengok , belilah yang cetak rompak..=)

Liyana said...

MrClive: saya tau awak x suka....kan kan??

Liyana said...

Hazzy: wah...betol ketinggalan..haha, jangan marah.. sila download untuk info lebih lanjut

Liyana said...

mamai: alamak... nape atot? dia xde kuo taring macam dracula tu lah...

Liyana said...

nafira: beli CD untuk tontonan seisi keluarga pun boleh juga

Liyana said...

Seroja: yeah! mari kita tubuhkan club ketinggalan zaman..(^-^)v

LIEZ. said...

i sukew glew twilight & new m00n!!
wp ade yg ckp new m00n ny lembap skit ctew nyew, i tetap sukew!!
lg p0wn ade vampire & werew0lf yg encem & h0t!!!
hehehe..

i tgh bace eclipse ny..
sbb xsbr nk taw cam ne strus nya..
hehehe..

Liyana said...

liez: adik saya dah baca breaking down..dia dah tau ending nya, hampehnya dia..