Wednesday, November 11, 2009

Kagum dengan dia~

Dah hampir tiga minggu aku kat sekolah tu. Macam2 benda aku dah lalui. Dah start rasa kerja menimbun2.. Siapa kata keje cikgu senang? Sepanjang hampir 3 minggu aku bekerja, dah dua kali aku kena pergi seminar/kursus. First, kursus nak latih aku jadi ketua panitia.. Panitia Sivik. Hehe, aku saja menggatal minta nak ajar sivik tahun depan.. Tak tau lah dapat ke tak. Tapi, cikgu2 lain cakap nama aku ada bawah bidang Sains. Takpe.. Aku terima mana2. Sekarang ni pun, aku kena ajo Geo.. Macam pe je dorang.. Dah akhir tahun, bukan nak belajar.

Ok, tajuk di atas ni berkaitan dengan sorang cikgu cina perempuan ni. Aku suka tengok muka dia.. Lembut. Rupa2nya, dia ni guru bahagian disiplin. Aku tak tau, kat part mana bebudak takut pasal dia ni sebab suara dia memang lembut. Tak pernah aku dengar dia menjerit. Selalu perhimpunan memang bising. Tapi, bila cikgu ni pegang microphone and cakap "shhhh...".. semua budah diam. See!!

If dia lalu kat corridor tu, bebudak nampak terus lintang pukang duduk. Aku memang pelik. Bagi aku, dia memang lembut. Kenapa bebudak takut dengan dia. Semalam, masa aku jaga periksa.. kelas sebelah tu bising sangat. Maklumlah, kelas pemulihan.. Memang tak boleh nak kawal. Tapi, bila cikgu tu datang.. terus senyap sunyi.. Cakap dia ni, macam kita bual2.. bukan kuat mana pun. Sampai beratur kat luar pun, dia cakap "jangan buka mulut".. memang budak x buka mulut..

Hm, sumpah aku kagum! If i wish i could be like her.. oh..heavenly..

10 comments:

~AmyLiana8886~ said...

mesti dia ni penah wat smthing yg buat budak2 tu jd takut..mukin awk xtau citer awl2 ke..mane lah tau kan..hehe..

Budak Malu818 said...

errr~~err~~
hehe..
dlu,mase skolah ustaz kite pn mcm 2 gak..
pntang 6pak dier,lintang pukang lari...
seolah2,mcm tengok rimau...
same mcm,situasi cikgu ney..
cikgu perempuan cina 2,kuat pukol orang kot?
xpn,ader aura........
orang diam ney,sungguh pelik dan xbleh diduga...

mamai said...

pakcik baik ngan ustaz so tak takut sgt hehehe

Cik Cookie said...

sis,
rasanya sis kn pakai ehem2laa bg bdk2 takut.hehehehehe..

usaha kn lebih k.semoga dpat yea kamu jd cam cikgu cina tuh.amin..

eyna said...

kew skali bile ceqgu ni mara.. wow! agak2 dasat kew tak

Liyana said...

Amyliana: dia tegas...xtau tegas camne

Liyana said...

Budakmalu: hm....dia x pukul orang pun..xpe2..setiap orang ada aura

Liyana said...

Mamai: hehe...bodek lah tu

Liyana said...

CikCookie: nak jadi macam tu..biar budak menikus..

Liyana said...

Eyna: x dahsyat...dia marah pun x jerit2...slow je