Sunday, November 15, 2009

Forwaded Message


"Innakala minal mursalin a'la siratil mustaqim. Tanzilal azizir rahim. Litunzira qaumamma unzila aba uhum fahum ghafilun"

Kirim surah Yassin ini minimal 10 orang. Insyaallah, 2 jam kemudian kamu akan mendengar khabar baik dan mendapat kebahagiaan, demi Allah ini amanah dan jangan dihapus sebelum disebarkan. Amin

Pernah dapat mesej macam ni tak? Tak pun mesej-mesej yang suruh sebarkan2 kat 10 orang yang lain. Saya nak nasihatkan, if korang dapat mesej macam ni, tolonglah buang terus. Benda ni merepek dan if kita sebarkan, kita yang berdosa kerana bersubahat sama..

Siapa si pembuat mesej ni? Dia ke yang tentukan apa akan jadi akan datang? Dia ke yang tentukan nasib kita. Dia Tuhan ke? Sebenarnya, ni muslihat orang-orang yang memusuhi islam walaupun menggunakan ayat al-quran.

Aku ANTI mesej macam ni.

p/s: sometimes benda ni diforwardkan ke email. Buang saja. Tak payah baca pun xpe. Ulamak pun pernah menyatakan, berdosa dan bersubahat sama jika kita menyebarkannya.


23 comments:

Hana Keiichan said...

mnde2 camni da ade dr dulu lg,
dlu2 pnh dpt yg sebar pki surat tp skang da cangggih sket,pki sms lak..huhu

Liyana said...

Hana: a'ah..canggih lah sangat..haha

imHepPie said...

haha btol2 kdg2 ugut kalo x bgi akan dpt musibah atau celaka..apeda..

Cik Cookie said...

biasa CC xbc terus delete

Liyana said...

imHeppie: rasanya orang yg x guna akal atau pendek akal saja yang suka 4ward benda tu..dah lah buang kredit..

Liyana said...

Cik Cookie: saya pun sama..menyampah pun ada...bukan menyampah pada ayat quran tu, tapi ayat2 yg mcm x blh bla tu

Precious said...

Oh aku ada baca sebab curious. Pas tu, delete ler ...

Liyana said...

Precious: bagus2..dlete terus

mindbreaking said...

btl 2 cik liyana...sy pn x layan msj camni...

sy nk jmput cik liyana ke blog br sy...bukak blog saya tu ktrangan lnjt...tetamu vip 2...heheh

YobSumo said...

baru tadi aku dapat wei. aku tak sebarkan.

tapi kalau nak sebarkan buleh, tapi padam 10 org, padam 2jam tu semua.

Tulis InsyaAllah anda akan mendapat pahala dr yang Esa.

Liyana said...

Yob Sumo: tu yang sebetulnya..buang yang x berkenaan..tp x payah lah senang citer..

Liyana said...

mind breaking: yup

wah..saya tetamu VIP ke...nnti saya dtg ye...

anwaruddin said...

msg mcm ni mmg mengarut, bole pk logik, buat ibdah tak perlukan ukuran, yang penting iklas,

miss izan said...

betul! aku pon selalu dapat msg cam ni. rasa cam tanak gune fon je kalau dapat msg cam ni. haish!

p/s: apasal aku emo sgt ni. hahaha

Liyana said...

anwaruddin: yup.. u know never mind..hehe

Liyana said...

miss izan: hehe...jangan emo, tp sebenarnya geram kan kan

eyna said...

totally agree with u!

Liyana said...

eyna: thanks

Anonymous said...

[url=http://yuajorr.007webs.com/sitemap1.xml]liquid motrin for big kids [/url]
[url=http://yuajorr.007webs.com/sitemap1.html]dogs children's motrin [/url]
[url=http://yuajorr.007webs.com/sitemap2.xml]800 mg motrin side effects [/url]
[url=http://yuajorr.007webs.com/sitemap2.html]motrin age restriction [/url]
[url=http://yuajorr.007webs.com/sitemap3.xml]motrin contraindicated kidney [/url]
[url=http://yuajorr.007webs.com/sitemap3.html]web md motrin benadryl [/url]
difference between motrin and advil
motrin and ibuprophen
children's motrin to dog
motrin age instruction
motrin sinus headache
can i altern tylenol and motrin
alternating children's motrin and tylenol

Anonymous said...

[url=http://satrise.ru/familiya/sitemap_0.html]происхождение фамилии[/url]
а также
[url=http://satrise.ru/]происхождение фамилии[/url]
а также
[url=http://znacheniie.ru/]значение фамилии[/url]
а также
[url=http://znacheniie.ru/sitemap_0.html]значение фамилии[/url]
мои сайты для вас
значение фамилии
а также
происхождение фамилии
а также
значение фамилии
а также
значение фамилии
а также
Посмотреть фильм онлайн бесплатно
[url=http://nasharussia3.rv.ua/]скачать фильм Наша раша Яйца судьбы[/url]
смотреть онлайн Наша раша Яйца судьбы
Посмотреть фильм онлайн бесплатно
Ed2k мне бы в небо фильм 2010 а также смотрите кинопремьера скоро
[url=http://nasharushakino.rv.ua/]смотреть онлайн Наша раша Яйца судьбы[/url]
смотреть онлайн Наша раша Яйца судьбы
Посмотреть фильм онлайн бесплатно вместе с семьей
Samsung lcd

Anonymous said...

Is Yeti Real?
http://www.is-bigfoot-real.com/

Anonymous said...

what bands are good to see for emo hairstyles?
[url=http://www.emo-hairstyles.info/]emo hairstyles[/url]

Anonymous said...

Спасибо понравилось !