Tuesday, October 13, 2009

Ya Ampun..

Semalam aku beli benda kat atas ni.. dah sedap makan, then pagi tadi aku baru realize that..... that.. that.. ada bahan berunsurkan alkohol dalam benda tu.. Terang2an aku memang x perasan and nasib baik x makan banyak lagi. TAPI... Kira makan juga.. Argh!!!!

Dalam benda tu, dia tulis Total Sugar = O.. kemudian aku baca ke bawah and nah! SUGAR ALCOHOLS!!! Ya Allah, ampunkan dosa ku.. Kadang-kadang kita terlepas pandang dengan semua ini..

Nasihat aku kat u olz.. nak beli barang, even kecil tolonglah alert dengan semua ni. Harap tidak ada lagi hamba Allah yang lain kena macam aku.. Pengajaran pada aku yang lalai.. Ampunkan aku, Tuhan...

25 comments:

raxm raxis said...

uihh..bhya tol mcm ni....
kena alert la pasni...

Liyana said...

yraxm raxis: sama2 lah kita berwaspada k

raxm raxis said...

hati2 ktika mmbeli..

Liyana said...

a'ah.. =)

Precious said...

Wow .. bakal cikgu! Welcome to d club, cikgu!
Thanks for following me, too! Eh, dah join Menang Handbag khas utk promosi Weblog Popular? Jom join. Penyertaan anda amat dialu2kan. Tenkiu!!

Liyana said...

Erm... yes..
Lum join contest..insyaallah if ada kelapangan..saya join..
tq sudi jemput join..

Mr Swat said...

waaaa.....ni coklat aper ni???....

bila awak terbalikkan plastik coklat tuh.. yang hitam nih.. sy tgk macam palstik baja bunga la pulok... huhuhuhuh......

apo da org citer lain aku citer pasal plastik pulok.. :P.....

berat tuh alkohol tuh.l.. huhuhuhuh

Liyana said...

Mr swat: ni bukan coklat lah..nama dia extra professional.. keluaran wrigleys..ala ala chewing gum.. tapi ni jenis gula2.. saja je wat pembalikan warna..=p

Saifura said...

ulpss..
pasni mmg kne alert sblm membeli..
sungguh bahaya skang ni..

imHepPie said...

xpela da x sengaja nk wt cmna kan..huhu

Dookie said...

yehaaaa.. nak repot pada jais.. yehaaa.. padan muka kena tangkap kang...




repot pada pakcik jais bin sulaiman daaa.. jangan gabra yer hihihih.. ape2 pon dimaafkan kerana tidak tahu.. apa nak buat.. mintak keampunan je yer..

Liyana said...

Saifura: rasanya semua chewing gum ada..

Liyana said...

imheppi: hope x berlaku lagi..

Liyana said...

Dookie: jangan begitu.. kat pakcik jais xpe.. jais tu nama U ke? hehe

Mr Swat said...

kira ade rase mabuk2 pening lalat x???... huhuhuhuh...... patut nyer kene letak 13kg kot... baru org tau ade alkohol dalam tuh... cop ader pon x guna

cop cap apek

Uruchimaru @ kf said...

erkk..xper2..ko dh taw skrg so must be take care ok!!!

ayin jemin said...

hurm..bahaya.kna tgok btul2 ni.

WiLd roSe!! said...

erm....xper noli
dlm hadis ade ckp, kte akan dimaafkan jike ade b'laku 1 dr 3 perkara nie
1) Terpakse
2) xsengaja
3) terlupe
insya allah..(",)

Liyanaa. said...

takutnya tapi ada tanda halal ke tak? tak penah tgk lagi candy mcm ni

Liyana said...

Mr Swat: x mabuk pun..haih.. jangan lah.. macam serik je..

Liyana said...

kf: orait!!

Liyana said...

ayin jemin: yes...

Liyana said...

wild rose: ok, tau .. tapi kadang2 terlepas pandang...cuai..

insakhai said...

benda ni slalu kua tv ni....nasib baik x beli....tq liyana sbb alertkn kitorg...

Liyana said...

insakhai: yes..tQ