Monday, October 26, 2009

Ringkasan Program Hari Ini

6.30am - bertolak dari rumah ke SMK Mohd Khalid

8.00am - sampai

8.30am - daftar

9.00am - Taklimat

1.30pm - Makan

1.45pm - Bertolak ke ESTI AIM-A

2.30pm - Penerangan di sekolah

3.00pm - Balik Kota Tinggi

5.00pm - Tengok ayah kat hospital. Kena tahan wad cz suspek denggi

6.00pm - Sampai rumah.

Conclusion: penat sangat and besok pagi aku kena pergi sekolah berulang-alik dari kota ke jb sebab rumah sewa x dapat lagi. Yang tersirat, sebenarnya aku x bersedia nak dok umah sewa. Hehe~.

Actually, sek aku under PPD Pasir Gudang, bukan JB. Sok, start ke sekolah. Masa dari rumah ke sek dalam 40-45min je. Ok, ringkasan about sek tu:
  • Bilangan pelajar dalam 800 orang
  • 500> Cina, 200> Melayu, 80> India
  • Depan sekolah kilang2.. tapi sebelah kanan sekolah..sepanjang jalan banglo, banglo, banglo dan banglo lagi. Adei.. U ols describe lah sendiri sek yang aku dapat tu budak kategori apa. Memang kawasan elit.
Hm, korang doakan ayah aku cepat sembuh sebab dia dah demam 4 hari. Tapi xnak gi hospital. So, bila hantar hospital tadi doktor suspek denggi. Itu siang tadi. Pas maghrib tadi, doktor cakap ayah kurang darah putih pulak. So, kena masuk kan darah 3 or 4 pain[betulke eja ni?].. Hm.. Ibu dah nangis2 tadi. Aku tau ibu nangis kat bilik sebab aku dengar. Ibu xpernah nangis depan kitorang. Hope ayah sembuh cepat.

Lagi 1.. terima kasih pada ibu aku. Sebab dari aku sampai tempat pendaftarn tadi sampai kol2, ibu sanggup berpanas kat luar tunggu. Terharu! Lebiu mom.. Memang panas kat luar, cz aku dalam dewan pun terasa bahangnya. Seb bek ibu dapat dok bawah pokok. Even panas2 pun, boleh senyum lagi. Ohye, lupa.. thanks gak kat adik ku yang tertinggi cz teman ibu.

To kawan2: sorry x sempat lawat blog u olz.. yang sempat saya tinggalkan komen. Yang lain, tunggu ye.. Maybe this week kelam kabut sikit. Maklumla, dah masuk alam baru. Ahaks!

18 comments:

joegrimjow said...

jasa ibu dibawa ke mati

Mr. Mind said...

saya pernah kena denggi dlu..kritikal gak r..mmg perit kena denggi..tp sbb sokongan family alhamdullillah dpt sembuh..saya masuk wad dalam 8 hari..mula2 demam panas sampai 40c,smpai berdarah hirung..2,3 hari lps 2 deman kebas tp darah putih turun mendadak..sampai ke darah kena ambik 2 kali shari..masa 2 ibu risau sngat2..dia paksa saya minum air 100 plus n air kelapa bnyk2 wlaupn saya x nk..sy terpaksa minum..makan gk anggur hitam...masa 2 dia bg saya mkn gamat emas...alhamdullillah..sy sembuh...thanks 2 ibu...jgn ambk ringan penyakit ni...last skali saya doakan semoga ayah cik liyana sembuh...

akusygdia said...

hope ayah ko cepat sembuh...amin..
pe name sekolah tempat ko bertugas tu?

+D.a.y.a.n.a+ said...

semoga tabah hadapi hari2 mendatang..good luck masuk ke alam pekerjaan ye,,,=)

nobuta said...

semoga ayah kamu cepat sembuh..

falcon said...

semoga ayah kamu cpt smbh... bersabarlah...

salam kenalan...

ayin jemin said...

smga bpanya cept smbuh k

waaa
bz btul kmu.hehehe

Hazzy Ishak said...

semoga ayahanda liyana cepat sembuh

Liyana said...

joegrimjoe: ya, syurga di bawah telapak kaki ibu..

Liyana said...

Mr Mind: ur situation lebih kurang mcm abang saya lah..dah demam 6 hari baru g spital..kena dok spital 8 hri

Liyana said...

Aku sayang dia: sek tempat aku bertugas SMK Taman Mount Austin

Liyana said...

Dyana: terima kasih ye..

Liyana said...

Nobuta: arigato sensei..

Liyana said...

falcon: ya..selamat berkenalan..

ira_kecik said...

sekarang nie memang musim denggi kan, kat kawasan umah ira nie pon ada yg dah kena....semoga ayah liyana cepat sembuh dari penyakit denggi tu....

Liyana said...

ayin jemin: hehe, awal2 ni dah bz, nanti dah lama lagi bz agknnya..sian saya

Liyana said...

Hazzy: ya! Hopefully..

Liyana said...

ira kecik: ya..harap sekali..dia bukan denggi masalahnya..