Tuesday, October 20, 2009

The Final Countdown

Kalau dikira start dari hari ini sampai 26hb, kira2 6 hari lagi aku akan memasuki alam pekerjaan. Wah! Zaman rilex2 akan berakhir.. Tapi tulah hakikat yang harus diterima. Ya! Jom sama2 kita countdown...

Persediaan?

Oh, mestilah belum siap pape lagi..

Perasaan?

Hm... berbaur. Sekarang tengah nebes nak tau dapat sekolah dan daerah mana. Daerah Johor Bharu dan Pasir Gudang tiada dalam senarai. Kenapa? Sebab... sebab i tau lah macam mana keadaannya. Tapi, apakan daya kita nak menolak kan? Buat masa ni cuma doa sahaja yang termampu. Minta tidak ditempatkan di daerah itu. Dulu masa sek, memang aku kat SMK.. so taulah macamane budak SMK. But, masa praktikal dulu aku buat kat SMKA. Sangat best! Tiada masalah dan sekarang saya tau saya akan ditempatkan di SMK. Oh! Tiada pengalaman menghadapi budak SMK. Kena tanya kawan2 camne nak manage diorang ni. Pas habis praktikal dulu, macam2 dengar kawan2 mengeluh. Sekarang dan tak lama lagi, saya akan merasai perasaan tersebut.Jika aku ditempatkan di daerah Kota Tinggi, lagi bagus. Hee~~

Okeylah. Bila dah start bekerja ni.. blog, facebook dan semualah mesti jarang update melainkan sekolah tersebut ada wireless.. Sekarang, sekolah kampung pun canggih pe. Ada macam2.. kalau ada wireless lagilah... Tak dapat digambarkan dengan tulisan dan kata2. Hanya senyuman yang mampu diukirkan.

So, 24hb or 25hb Cik Mar nak datang umah cz sama2 nak mendaftarkan diri. Lokasi kejadian adalah di tempat yang sama masa interview dulu. SMK Mohd Khalid. Wawawa.. tetiba rasa macam nak jerit. Tolonglah doakan aku biar dapat area Kota Tinggi sebab kata Kakak Super Duper Senior.. masa daftar and dengar taklimat terus gerak ke daerah masing2 pada hari yang sama.. Kenderaan disediakan. Tak sanggup aku bayangkan macam mana if aku dapat daerah lain and dalam masa yang sama nak duduk mana? Nak cari umah sewa? Kalau sek tu ada hostel leh menumpang wat sementara waktu... Hope adalah quaters guru. Tapi aku tengok sek area sini xde pun quaters guru. Oh Tuhan, permudahkanlah segalanya.....

p/s 2: dah nak start keje.. gaji guru ganti bila lagi nak dapat ye???? I'm sooooo cheesed off!

Sesuai dengan tajuk entry hari ini, maka saya selitkan lagu ini...

Persoalannya, adakah lagu ini ada kaitan dengan entry di atas?

18 comments:

Uruchimaru @ kf said...

hehehe..ok sorry ..out da topic..

btw utk iklan nuff tue yg bhgian atas guna copy & paste kode ..ea..
tapi jgn kode di widget html ok perlu open edit html..

ape2 sile refer sini:-
http://www.nuffnang.com.my/blogger/add-ads/

klu x fhm bgitaw ea..

Liyana said...

Kf, time kasih..saya agak damping gak bab bab nie..t saya tanya if x paham

Ivy Metaga said...

uihh..gaji guru mmg besar hehehe

Liyana said...

Ivy: amin..makin besar makin cpt hbs kowt.. (^-^)/

ayin jemin said...

wa..best btul kalau mengajar uda kan..hehehe

Uruchimaru @ kf said...

emm mahu tnyer adkh lizz yg kamo maksudkan itu ci rozalizda ?

PS:-btw psl ads nuff tue kamu cume perlu makesure copy paste betul2 dlm edit html ..

body.. DISNI LETAK KODE ITU...
div id='outer-wrapper'

try ok..!!!

Liyana said...

Ayin: wah! awak dok uda ke? haha, tu tmpt "panas" kan?

Liyana said...

Kf: ye..cik rozalizda... (^-^)v

Ok2...saya try..wa..malunya, dah banyak susahkan orang.. (~_~")

Uruchimaru @ kf said...

hehehe...

eh ok aje nie..

pas emel & pwsd blog & nuff sekali..ok

tulis kat komen nie aje..

ti gwe take note klu dh edit yer..bye..=p

imHepPie said...

yeayy nnti da keje dpt gji ley blanja mkn haha

Liyana said...
This comment has been removed by the author.
Liyana said...

Boleh2..untuk kawan2..bereh!

Hazzy Ishak said...

cikgu cikgu...
@_@

mengajar elok elok ye...

Liyana said...

Hazzy: orait~ nak jadi cikgu yang baik..ahaks...

Uruchimaru @ kf said...

ump attention cik liyana..

gwe tak leh nk copy paste kode nuff..sbb cik liyana kena updated survey dulu..ok bye..

Saifura said...

yuhuu..
selamat menempuh alam pekerjaan..pas dpt gaji banje mkn k..

Liyana said...

KF: ok... i take note..

Liyana said...

Saifura: saya boleh je belanja..jom2...