Tuesday, September 15, 2009

BERAYA GAYA MAMEE

Where should i start? 1st of all, tadi aku dapat panggilan dari RADIO ERA. Nak tau kenapa? Cz aku jadi pemenang harian untuk Raya Gaya Mamee.. Sungguh tidak aku sangka aku jadi pemenang harian.. Dapatlah RM200. Okeylah bagi aku yang sedang 'tanam anggur'.. Dahla nak raya, dapat duit raya pulak tu.

Aku tau sal contest nie dah lama dah. Tapi, aku tergerak nak masuk bila aku tengok one of my friend Aziera [Miss Comot] menang and dia tulis kat blog dia. So, terfikir gak nak masuk. Aku pun try buat, buat, buat sampai sakit kepala. Bukan pe, dahla gambar yang aku ada besar2, nak kena nampak bahagian kepala je kena crop2. Then, nak masukkan gambar, nak masukkan emel kawan2 lagi..Fuh, kira macam lambat gak lah proses tu.

Masa memula buat.. aku dah buat baaaanyak sangat... Rupa2nya, aku wat sia-sia je cz bila e-card tue dah siap, aku x tekan butang "teruskan" sebaliknya aku tekan "tutup"...Mak ai... Aku realize aku salah buat bila besoknya aku nak menggedikkan tangan sambung kerja hantar e-card tu. Punyalah membazir e-card yang aku buat semalamnya. Agaknya, if aku x salah buat, dah banyak agaknya e-card yang aku dah buat tu. Hm, dah nasib.. Tapi selang 3-4 hari bila aku dah lupa sal e-card tu, tetiba petang tadi aku dapat panggilan..

Aku tengok line Selangor and tiada dalam senarai..0395433***. So, aku fikir mesti student aku yang tepon, aku angkat siap bagi salam lagi.. Hakhak.. Tapi si pemanggil tu terus panggil aku 'Cik Liyana'. Dalam hati aku, apesal student aku cakap macam nie..Aku pun dengan manner yang baik jawab "ya saya"

DJ: Cik Liyana pernah menang ape2 x dalam masa 100 hari ke belakangan nie
Aku: Xde
DJ: Awak ada hantar kad raya banyak x?
Aku: Ada.
DJ: Berapa banyak awak hantar?
Aku: X ingat lah..
DJ: Oh banyak sangat sampai x ingat la nie
Aku: [masa nie mmg aku dah agak, ni mesti e-card mamee]
DJ: Oleh kerana awak hantar baaaaaanyak sangat e-card raya, kita nak bagi baaaaaanyak duit raya..
Aku: Yeke?
DJ: Iye.. Awaklah pemenang untuk Raya Gaya Mamee Slurrppppp!!!!!
Aku: Untuk bila nie?[masa nie blurr jap]
DJ: Hari ni lah, awak menang RM200 dan berpeluang majlis rumah terbuka hari raya...bla, bla, bla [dia cakap panjang, malas aku nak tulis]
Aku: Okey, terima kasih ye..
DJ: Ok, sama2...

Then DJ cakap ngan aku suh cakap ayat nie, so aku pun cakap
Aku: Terima kasih ERA, terima kasih Mamee Slurrrrp..

Haha, begitu lah perbualan aku dengan DJ tu, dia tepon aku lebih awal dalam 15 min pastu baru suara aku kuo kat radio.. Punyalah menggigil masa aku aku tau aku menang, sampai speechless. Aku x tau nak happy camne. Tak kan nak jerit2 kot. Hehe..

Actually, aku rakam masa suara aku kuo kat radio, thats why aku dapat tulis ayat kat atas dengan ayat yang canteq punya.. Kali kedua DJ tepon, baru dia cakap dia BURN, patutlah x balas salam aku..hehe

~TQ BURN..Love You!!~
~Actually, Abang Adi pun ada gak~

Dalam masa 15min tu lah, aku terus hantar mesej kat kawan2 aku, kat abang, kat kazen suh dengar suara aku kat radio..punyalah JIM ALIFF KAF NUN.. Yang respon mesej aku cuma abang, Wahida and Cik Ajie..So, yang dapat dengar kat radio abang je...

Abang cakap
"Haha... Asal terok suara? Haha....Ok2...Tahniah, belanja k"

Aku jawablah
"Speechless la abang, x tau nak cakap camne, nak happy camne"

Yang kazen aku pulak, x bawa earphone, Cik Ajie tengah keje. Huh! X pelah, abang yang dengar jadilah. Dapat share happiness. Kat sini, really wanna thanks kat Aziera.. Kak Noli saja je try, x sangka pulak dapat.. hehe. Thanks ye Azie..

So, kat sini cara2 nak masuk pertandingan tu.. Tinggal lagi berapa hari je lagi..



  1. Pergi ke laman web http://www.rayagayamamee.com.my/
  2. Bagi yang belum daftar, kenalah daftar dulu. Bagi yang dah daftar just masukkan kamu punya ID dan kata kunci.
  3. Kemudian bila nampak gambar seperti di bawah.. korang pilih lah mana2 dan kemudian hantar kan e-card yang korang dah masukkan gambar tu kepada kawan2
  4. Tarikh tutup 18 September 2009
Hint untuk contest nie, korang kena hantar sebanyak-banyak e-card kat kawan2.. X kisah lah lah korang nak hantar ratus2 ke.. Itu sahaja hint dia..

Jika korang rasa nak menang lagi RM300.. korang ikut lah step kat bawah nie

1. Send out as many E-cards as you can at www.rayagayamamee.com.my.
2. Write a blog post titled ‘Beraya Gaya Mamee’.
3. Send an email to rayagayamamee@nuffnang.com with the permalink of your written post.
4. If your name is called up as a daily winner during 7 Sept till 18 Sept you’ll win an additional RM300 cash prize credited right into your Nuffnang account!

Korang kena ada Nuffnang. B4 i win this contest, aku dah register nuffnang. Tso.. korang jangan lupa.. kumpul duit banyak2 raya nie, lagi 4 hari je nak raya..

Apa lagi? Cepatlah hantar kad raya kepada kekawan dan saudara mara! Mana tahu, tahun ini anda Beraya Gaya Mamee bersama selebriti Akademi Fantasia dan DJ ERA!

Saya sudah, anda bila lagi..

~lalalala~~


update 30minutes later:
ERA tepon lagi, kali ni Abang Ray and Dina.
Dorang tanya aku dah tau lum aku menang,,
HoHo..kecoh siot aku nie..
Tapi gumbira punya pasal.
Well~~~
WHAT TO DO!

4 comments:

Akmar Anuar said...

duit raye!!!
best nyeeee....

congrats! ;)

p/s: salam kenal =)

akusygdia said...

best nyer norly..hihi..
aku nk menang gak..
tp aku busy sgt..
xsempat nk abiskan masa byk2 dpn laptop cm ko wt tu..
hihi

Noor Liyana Kamarudin said...

Akmar Anuar: Tengkiu..
Salam kenal ye..(>,<)

Noor Liyana Kamarudin said...

Fara: ko masuk je, menang kalah belakang kira, aku xde lah 24jam depan laptop, malu aku ko wat macam tu hehe