Sunday, September 27, 2009

.: Malam Raya, Raya 1st, Raya 2nd :.

Memandangkan dah lama sangat aku x update blog, if aku cerita pun benda dah lama.. x best lah kan. So, aku jz upload sikit2 gambar mengikut turutan and aku story lah sikit2 sal gambar tu. Untuk n3 ni, aku masukkan gambar b4 raya, raya 1st and second eid...

*******************************
SEBELUM RAYA
*******************************

Memandangkan kitorang je yang ada kat umah nenek (Kluang) time ni, so hanya kitorang anak beranak (6 orang jeww) yang menguruskan segala hal dari anyam ketupat sampai lah siap masak dan dihidang.. Kerja perempuan part siang sayur, kupas bawang, masak. Yang laki kena wat part yang menggunakan energy yang lebih.
Gambar kat atas nie abang ngan adik sedang cover machoooo [haccchhhummm!!!] siapkan kerja masing2.

Malam raya, aku and siblings g bazar ramadhan cz mana lah tau, hari last ada lah benda best yang boleh kitorang beli. Last2, bukan beli barang, tapi tersangkut kat kedai and kena temankan abang aku tengok bola.. Sabar je lah.
Tengah tengok bola, jumpa Pakngah pulak. So, ajak Pakngah duduk, cian dia kelaparan. Anak2 dia yang lain tengah shopping sakan dalam bazar yang giler crowded tue.

video
~Tepat 1200 malam..ada pertunjukan bunga api~

*******************************
RAYA PERTAMA
*******************************

Ok, tema kitorang tahun nie warna GOLD.. Gold ke tu? Whatever.. coklat pun leh gak.
Baju ibu lain sikit cz baju raya dia x siap. Cian diew...
Ayah pulak, dia x nak baju yang macam kitorang pakai. Actually, baju aku and adik pompuan aku je sama, tapi kain lelain warna..mana best 100% sama.

Ni pulak family Pakngah.. Tema dorang Hijoo..
Sama macam kitorang, even warna sama, tapi jenis kain lelain.

Ok, yang ni gambar family2 kitorang yang jauh dan dekat. Even jauh, tapi kitorang dekat. (^_^)V

*******************************
RAYA KEDUA
*******************************

Ni family adik badik ayah aku..
Ayah, Pakngah, Busu..
See, dorang [termasuk aku] giler bergambar

Habis dah....

2 comments:

MuMMy 2 Haqq said...

wuuu..sakan beraya..akak dah link kan belog ni aritu lagi..maybe lia tak pasan kot.. :)

Noor Liyana Kamarudin said...

ahha..yeke..maybe kot cz dah lama x update..bz..tu yang x nampak dalam latest update