Saturday, September 12, 2009

Jalan-jalan

Semalam adalah hari yang sangat memenatkan.
Berjalan sakan untuk beli barang raya.
Beli kuih "tunjuk", tudung and seluar...
Dan macam maaaaacam lagiii...
Yang penting, kuih "tunjuk" tidak dilupakan.
Lokasi 'beli lepas tu belah' kitorang ialah Plaza Angsana..
Dari kol12 sampai kol4 lebih kitorang bertapa kat dalam 2..
Manusia punyalah ramai macam nak balik raya macam kat PUDURAYA..
Bersesak2...
Malas nak tulis panjang2..tengok gambar lah sekeping dua..
Eh, sekeping je..

~time ni memang dah penat tahap dewa~
~tenaga digunakan sehabis baik~


Aku x minat nak citer sal aku beli2 barang ni..
Tapi semalam aku jumpa orang yang tidak disangka2 akan aku jumpa..
Siapa dia???
MY EX-HOUSEMATE aku kat UPSI..
KAK TIE..
Ohye, aku memang xtau Kak Tie ajo kat Johor..
Jumpa pun dalam tandas..
Unfortunately,
Boleh Kak Tie lupa nama aku..
Hai Kak Tie, setahun setangah kita serumah..
X kan lah lupa nama..
Seb bek kenal muka lagi kan..
So, aku cakap ngan Kak Tie nama aku Yana..
Padahal masa aku serumah dengan dia..
Kakak2 ni panggil aku Noli..
Dah nak berpisah baru aku cakap nama aku "Noli..Noor Liyana.."
Dia tanya aku "betol nie?"
Hehe, yelah Kak Tie..Whatever!
Aku x salah kan Kak Tie pun dia x ingat nama aku..
Maybe cz masa dia dok serumah dulu,
dia jarang berbual..dia pendiam
Aku tanya Kak Tie dia ajo sek mana and subjek pe?
Dia jawab ajo SMK Skudai if x silap aku..
Subjek yang dia ajar Pend Moral and Seni..
Sangat jauh dengan course dia masa kat U dulu "Math"
So, di sini aku menyedari 1 hakikat bahawasanya..
Tidak semestinya kita akan mengajar "subjek kita" bila kita posting kelak..
Kena terima dengan seaaadanya...
Ok, so..b4 kitorang berpisah..
Kitorang pun bergambar..
Seb bek aku bawa "baby" aku tu..
So, dapatlah bergambar..

Inilah Kak Tie or nama betol dia
Teratai bt Ngah
Seeeee...
Kak Tie, kita ingat nama penuh Kak Tie taw...


6 comments:

akusygdia said...

wow..
unik name akk ni..
best..
name bunga..hehe
dh puas shopping raye cik norly..
jemput dtg tggaroh raye ni..umh aku..
wajib dtg..hihi

Noor Liyana Kamarudin said...

a'ah, nama dia unik,
cz unik lah aku ingat nama dia
(>,<)

hehe..
orait..
tp x jnji..
kete aku ada 1 je..
sure berebut ngan abg and adik aku..
jo pun, if free dtg umah aku kat kota eik!

sueabubakar said...

salam ziarah..
x sangke kak noli ade link kite

salam aidilfitri kak noli
maaf zahir dan batin ye :)

Noor Liyana Kamarudin said...

thanks..
dah lama kot akk link sue, cuma x sempat nak komen kat sue je..

budakserdang13 said...

thanksss dh link blog saya kan...hehehe jap g awk plak ye..selamat ari raya..

Noor Liyana Kamarudin said...

Hm, selamat hari raya kat awak juga