Friday, July 3, 2009

25/06/2009

Today, I am not going to story about school. Everyday the same thing happened. Kalau citer hehari, bosan plak. Aku pun dah x nak fikir. Hehe.. Tadi, before balik, semua guru ada meeting. Aku lambat masuk meeting cz sembahyang. Belari2 aku after solat cz takut terlambat. Lambat 3 min je, tapi meeting dah start.


Memula, dalam bilik meeting seronok dengar meeting..Excited, maklumlah guru baru. Entah kenapa, dah biasa dalam kol 2-3 adalah masa aku tidur, dalam meeting, boleh plak aku tersengguk-sengguk. Kemudian aku tongkat dagu, lagi lah.. Terus tertido. Memang tak tahan. Malu pun ada gak cz GPK tengok aku. Orang depan aku tengok, aduhai.. Tapi serius, aku ni kalau nak ngantuk, x leh nak cover2 dah. Main redah jew..


Sekarang, time aku tulis ni pun, ngantuk sangat. Tak tido lagi cz petang tadi balik meeting je, terus ajak kazen temankan aku pergi pejabat KWSP. Sampai sesat2, 3x keliling plaza kotaraya...kalau tak sesat terlajak. Hehe, lastly kebetulan mak ngah ada kat plaza kota raya, kitorang naik tingkat atas jumpa mak ngah. Mak ngah pun tunjuk jalan. Ek eleh, senang je...Anas la ni, aku suh masuk jalan tu, dia dengan yakinnya cakap yang lagi satu. Kesimpulannya, jalan yang aku tunjuk tu yang betul. Anas yang x betul...


Kalau nak tau, Anas yang drive (kazen aku), tapi sebenarnya dia xde lesen. Wat muka x bersalah je bawa kereta, that’s why x pernah kena saman. Kalau nak suruh aku bawa, boleh je, tapi nanti x sampai2 pulak, takut terlajak ke Singapore (xde nya leh sampai x situ kalau ikut signboard...hehehe...) Pejabat KWSP tutup pukul 4.45pm, aku selamat sampai kol 4.30pm. Hehe, seb bek.. Kalau x sok kena gi semula la nampaknya. (mujur tidak).


After balik dari pejabat KWSP, aku and Anas singgah Johor’s public library . Tolong bayarkan denda mak ngah cz lewat pulang buku.. Hehe.. Then, termelekat plak kat libary tu, kat sudut Science and Mathematics.. X sempat nak explore, library pun dah nak tutup. So, dapat explore sikit je. Very interesting and attractive kat sudut tu. Sampai x nak keluar. Tapi nak wat cane, lampu dah padam and kitorang paling lambat keluar (wat muka x malu plak tu…). Tulah 1st time aku sampai library tu..


Sok, nak kena PPD Pasir Gudang plak, nak hantar borang KGSK. Dan pemandunya siapa? Mesti lah Anas. Nasib baik sok pun dia ada urusan untuk diselesaikan.

No comments: