Tuesday, June 16, 2009

Last day keje

Last day kerja.. aku ngantok sangat. Boleh plak tengah serve pelanggan, aku tersengguk2.. X tau nape. Tapi memang dahsyat punya ngantuk lah. Ni lah ngantuk paling teruk pernah aku alami time aku keje. Hehehe.. Masa tengah pegang air tin untuk tampal sticker, lagi sikit je air tin tu nak jatuh cz aku tertido.. Seb bek aunty xde. Kalau ada, dengar dia pot pet je...

Tapi aunty and anne datang. Dorang datang watpe entah. Lala dari jauh dah nampak dorang terus jerit 'aunty dengan Anne datang, buat kerja'.. Seb bek lah time tu kat kedai ada pelanggan, so memang nampak sangat lah wat kerja kononnya.. Aunty datang dengan jalan terjengkut2.. Aku tanya what happened, dia kata jatuh. Dia x nak gtau dia jatuh kat mana. So, tu lah last aku nampak aunty...

Masa rehat, aku gi makan kat Restoran Baser. Makan nasi ayam... Masa tengah syok makan, tetiba ada orang cucuk pinggang aku. Aku ingatkan siapa. Rupanya Lala.. Boleh plak rehat masa dekat2 ngan aku. Selalunya, selang setengah jam. Memandangkan, tu merupakan hari last aku keje, aku memang berniat nak belanja Kak Siti dengan Lala. Tapi Kak Siti dah rehat dulu dah. So, aku belanja Lala makan nasi ayam dengan air bandung...Sedap woooo... Cian Kak Siti, xtau nak belanja dia apa..

Masa kerja kat kedai, Lala banyak giler mulut. Dia kata nak happy2 before aku habis kerja. Dia kata nak nanges lah malam nanti cz aku dah x kerja.. Masa rehat yang kedua, aku nak tido, tapi dengar Lala ngan Kak Siti wat lawak, memang x leh nak tido. Last, aku tanya kat dorang, cepat amik air cz aku nak belanja. Kebetulan xde pelanggan kat kedai, dorang berkejar gi kat tempat air macam benda tu nak lari jauh je. Aku cakap, amik je lah ape2. Kak Siti amik air Teh Krisantemum (aku tak tau nak eja camne...), and Lala plak amik air kotak soya yang besar. Aku plak amik air tin soya ros.

Si Lala pulak, bila tengok amik air kecik, dia yang malu, dia nak tukar, aku cakap jangan nak ngengada tukar. So, bila dah decide nak amik air apa, aku suh amik jajan plak. Memula dorang x nak, tapi aku paksa gak, Kak Siti je yang amik cz Lala malu.. (poyo Lala, malu2 tapi mahu)... Maka, tercapailah niat aku nak treat dorang untuk last day kerja...

Malam, before balik, salam2.. tengok Lala xde pun nangis. Tapi dia tertekan cz aku berhenti. Ala, lagi sebulan, dia plak yang berhenti. Aku dag siapkan surat berhenti untuk dia dah... Kak Siti plak, dia kata kalau raya dia minta cuti seminggu x dapat, dia nak berhenti terus and dia suruh aku tuliskan surat berhenti dia. X pe, aku tak kisah. Bukan susah pun menaip then print...

So, last day kat kedai tu, aku rasa lega sangat cz working under pressure was ending.. Happy!!! Yahhoooo!!!!

No comments: