Monday, May 18, 2009

SMK (A) Simpang Lima (Sliss)

Selamat tinggal u ol...Miss Lia mesti rindu kat korang sume..
Sekarang ni 18/5...
so dh dua hari dah hari guru berlalu..
tapi x pelah,
Miss Lia nak gak wish kat sini.. hehe...
SELAMAT HARI GURU =)
Thanx to my student for all the wishes!

Dulu ,
Miss Lia ingat kerja guru ni bosan or whatelse..
tapi after practical kat Sliss..
baru
Miss Lia tau actually keje guru ni sangat best..
macam-macam kerenah pelajar yang kita jumpa..
ada yang ok, ada yang x, ada yang baik, and ada yang nakal..
tapi kan yang nakal tu x lah nakal mcm ape kan..still boleh dikawal lagi..
so, sliss meninggalkan 1001 kenangan dalam diri
Miss Lia

~ini student 4 Ma'awa~
Miss Lia ajar they ol Physics

Hm... ni lah student
Miss Lia. Best kan student miss lia?? (yeee, memang best). Dorang ni jarak umur ngan Miss Lia 7 thn .. Haha (nak ckp Miss Lia muda sebenarnya)... Kelas ni 1:5 ..Apa maksudnya??maksudnye ialah Putera lagi ramai dari puteri. Tengok lah betapa ramainya Miss Lia punya student.
Letih gak ajar tapi they ol memang best...
Miss Lia sayang sangat kat dorang..Miss Lia ajar they ol laju tau. Bape kali kena tegur dengan cikgu pembimbing Miss Lia (cikgu Matsom). Tapi xtau lah.. pas kena tegur Miss Lia ajo slow ke laju ke, Miss Lia mmg xtau. Tapi masa lecturer dtg observe Miss Lia mmg realize that Miss Lia ajo sloooooww sangat. Sampai lecturer Miss Lia suh bagi latihan. Pdahal, miss lia habis ajar siap sekali dengan latihan. xpelah.. practice makes perfect right!!

~student 2 Naim~
(
Miss Lia ajar Mathematics)

Yang ni plak student form 2. dorang kecik2 and chumeyl.. mcm Miss Lia (ahakss...)...
Masa memula masuk kelas, Miss Lia ingat kan senang nak ajar Math.. yelah guna calculator je..kira-kira terus dpat jawapan..
Tapi, bila dah ajar.. mak ai...baru tau langit tinggi rendah.. Nak merendahkan ilmu yang Miss Lia ada ni susah gak lah.. tpi cikgu sliss jadi rujukan ku.. thanks to Kak Lina dan Kak Wan... Jasamu dikenang.
Paling Miss Lia suka and epi bila ramai student Miss Lia dpt A masa pekse hari tu. 23 daripada 32... 'thanz to all cz dapat kan A untuk paper teacher'... (sebenarnya Miss Lia bangga sangat cz Miss Lia ni praktikal je, x sangka plak ramai dapat A. mcm dh ada pengalaman mengajar je).
So...u ol memang the best... stay maintain ye class... teacher misses u ol so much

~sebahagian student PJK Miss Lia 4 Firdaus~

~ student PJK 4 Naim~

Ha... lagi satu subjek yang Miss Lia ajar kat sliss ialah PJK. (4 Firdaus + Naim). wawawa.. Miss Lia memang xde pengalaman dalam ajar PJK. Masa 1st day masuk kelas.. jz wat breifing je.. tapi yang paling best Miss Lia ajak dorang tengok cite 'Twilight' kat bilik APD.. Seb bek petang. Klu waktu sek leh mengganggu gak kan.

So, ape yang dptMiss Lia simpulkan di sini..
Kerja cikgu sangat best dan mencabar..
Jadi, jangan lah jadikan kerja cikgu tu sebagai last option after x dapat kerja yang dikehendaki..
Sliss always in my heart


No comments: